Tuff match på Vångavallen men med ett fint supporterstöd

2021-08-15 2:00

GAIS

GAIS intog Vångavallen med en seger i bagaget och ett, för första gången för i år, sjungandes bortafölje. Men det var Trelleborgs FF som med en hög och snabb press tog tag i taktpinnen och skapade ett par farliga målchanser i atleternas straffområde. GAIS försökte, men hade svårt inledningsvis att etablera ett spel, och det mesta av det offensiva stod TFF för. Efter 30 minuter kom GAIS in i matchen mer och TFF:s mest intensiva press började avta även om de fortsatte att skapa farligheter. Framför allt var Henri Offia ett ständigt hot för skåningarna. GAIS bästa målchans kom från ett skott av Jonas Lindberg strax utanför.

I halvtid konstaterade Stefan Jacobsson att vi måste komma upp några procent och komma upp i fart i vårt anfallsspel. Andra halvlek fortsatte dock i samma stil som den första. GAIS försökte att etablera ett spel från målvakt och framåt men kom sällan till några farligheter. Istället skapade TFF chans på chans och Karlsson sattes på prov, men red ut stormen. GAIS orkade dock tillslut inte stå emot och efter ett att ett inlägg tagit på Grozdanic och ställt Karlsson i målet så gjorde TFF välförtjänt 1-0. GAIS försökte forcera och bytte in Ricky Yarsuvat och Daniel Sterner. Atleterna satte även in nyförvärvet från Öster, Filip Örnblom, som började som en av tre mittbackar men i slutet på matchen tog plats i kedjan. Men de långa bollarna mot Örnblom ledde inte till mer än en nick i straffområdet av Hultqvist, som även han kommit in, men nicken gick i en båge över målet.

I intervjun med discovery+ tyckte Filip Örnblom att det var en relativt jämn match men att vi inte riktigt mäktade med att skapa de där farliga målchanserna. Tyvärr fick inte våra tillresta bortasupportrar sjunga in segern men atleterna får ladda om i nästa match mot Värnersborgs FC i kvalet till svenska cupen på bortaplan.

Text: Mikael Engelbertsen