GÅ PÅ MATCH

Allt du behöver veta för att förbereda dig för ditt besök på Gamla Ullevi.

KÖP BILJETT

GAIS A-lag spelar seriespel på Gamla Ullevi. Under försäsong eller speciella omständigheter kan matcher spelas på andra arenor. Informationen nedan gäller för Gamla Ullevi. Arenan är byggd 2009, ägs av det kommunala bolaget GotEvent, och har kapacitet för cirka 18 000 besökare.

När är det match?

GAIS spelschema hittar du på gais.se/spelschema.

Hur köper jag biljett?

Biljetter till GAIS hemmamatcher säljs på gais.ebiljett.nu. Vid utvalda matcher går det att köpa biljett i biljettluckan på Gamla Ullevi, men då meddelar vi detta specifikt via hemsidan. Vi rekommenderar alla att köpa online i första hand. Du får biljetten till din angivna e-postadress och du väljer om du vill skriva ut den eller visa upp biljetten från din smartphone i entrén.

När behöver jag vara på plats?

Entréer och kiosker öppnar oftast (och aldrig senare än) en timme före avspark. Vi rekommenderar att man är på plats i god tid för att undvika köbildning.

Är det numrerade platser?

Ståplats är onumrerat. På sittplats får du en numrerad plats, men om du märker att det är gott om tomma platser på sektionen står det dig självklart fritt att byta plats inom din sektion.

Kan man köpa souvenirer?

På hemmamatcher på Gamla Ullevi kan du köpa GAIS officiella souvenirer samt produkter från supporterföreningen Makrillarna. De står placerade innanför flera entréer. Om du föredrar att köpa GAIS souvenirer online så gör du det i vår officiella butik gaisare.se.

Visiterar ni alla besökare?

Alla besökare är skyldiga att underkasta sig visitation vid anmodan, men vissa matcher och vissa sektioner har högre säkerhetsnivå än andra. Denna bedömning görs av lagens säkerhetsansvariga, i samarbete med polisen.

Hur säkerställer GAIS besökarnas säkerhet på arenan?

Att känna sig trygg på våra evenemang är av högsta prioritet, och vi utvärderar regelbundet säkerhetsarbetet. Det finns både publikvärdar och säkerhetsvakter på och kring läktarna. Tveka inte att kontakta dem om du ser eller upplever något som inte hör hemma på arenan.

Kan man köpa mat och dryck?

På arenan finns ett antal kiosker med såväl mat från grillen som fika. På utvalda platser finns även möjlighet att köpa alkohol. Utanför arenan hittar du Max hamburgerrestaurang, Jureskogs och John Scotts. Du får inte ta med egen mat eller dryck in på arenan.

Har GAIS rätt att avvisa någon från arenan?

GAIS har rätten att avvisa dig från arenan om du:

  • Är alkoholberusad eller påverkad av andra droger
  • Muntligt eller genom exempelvis klädesplagg uttrycker dig nedvärderande om en individ eller folkgrupp, baserat på exempelvis kön, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, språklig eller religiös tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, ålder eller annan omständighet.

Tveka inte att meddela någon av våra publikvärdar eller ordningsvakter om du blivit utsatt för, eller uppmärksammat, ett kränkande beteende.

Hur hittar jag till Gamla Ullevi?

Adressen är Ullevigatan 5. Hit tar du dig enkelt med hjälp av kollektivtrafiken och någon av hållplatserna Drottningtorget, Polhemsplatsen, Åkareplatsen, Heden, Ullevi Norra eller Ullevi Södra. Hitta den bästa resvägen med hjälp av  Västtrafiks reseplanerare på nätet eller i app.

Finns det rullstolsplats?

För dig med behov av rullstolsplats finns det längst fram på sektion K. Där finns även tillgänglighetsanpassad toalett. Läs mer om den fysiska tillgängligheten i Tillgänglighetsdatabasen. När du köper biljett på gais.ebiljett.nu så väljer du kategori “Rullstolsplats/HCP”.

Får jag ta med…

Väska - Nej, väskor är förbjudet att ta med av säkerhetsskäl. Undantag kan göras för skötväska till litet barn, eller väska som bärs av medicinska skäl. Dessa kommer då att genomsökas.

Barnvagn - Barnvagn kan inte tas med in på läktaren. Detta på grund av krav från räddningstjänsten gällande brandsäkerhet och utrymningsvägar. Vi rekommenderar därför att man lämnar den hemma, alternativt låser fast den utanför arenan.

Kamera - Mobilkameror och små kompaktkameror är tillåtna, men systemkameror och annan professionell ljud- och bildinspelningsinstrument får inte tas med in.

Hund - Nej, inga djur är tillåtna på arenan förutom ledarhund.

Cykelbatteri - Nej, cykelbatteri är inte tillåtet att ta med in.

Får jag röka på arenan?

Nej, Gamla Ullevi är en rökfri arena.

Finns det garderob?

Nej, tyvärr inte. Vi hänvisar till Centralstationen där det finns låsbara skåp för exempelvis väskor.

Vilka sektioner har tak?

Samtliga platser på Gamla Ullevi är placerade under tak, men det är ingen garanti för att slippa att bli blöt vid regn och vind. Sektion E och C är minst skyddade vid regn.

Jag glömde något på arenan – vad gör jag?

Om du glömmer något på arenan kan du mejla eventinfo@gotevent.se  eller ringa 031-368 45 40.

Finns det tillgång till sjukvård på plats?

Vid matcher finns det alltid sjukvårdare samt läkare på plats på Gamla Ullevi. Därtill är arenan utrustad med ett antal hjärtstartare.  Om en olycka uppstår, kontakta omgående någon av våra publikvärdar. 

Vad gäller om arenan behöver utrymmas?

Om arenan behöver utrymmas vid match görs det i första hand via ordinarie utgångar. Vid evakuering kommer ett förinspelat meddelande att spelas upp via högtalarsystemet och värdar på arenan leder publiken mot utgångar. Vi uppmanar till lugn och försiktighet vid utrymning för att undvika personskador. 

Finns det tillgänglighetsanpassning på Gamla Ullevi?

Via appen "Got Event Tillgänglighet" kan vi erbjuda syntolkning, teckenspråkstolkning och förstärkt arenaljud på matcher på Gamla Ullevi. Syntolkningen är i form av lyssning till TV-kommentering via Discovery+. I appen kan du se vilka tjänster som är aktiva för respektive match.

Inför evenemanget är det viktigt att du laddar ner den senaste versionen av appen via App Store eller Google Play.

Du kan läsa mer om appen på Got Events hemsida >

Hittar du inte svaret på din fråga? Mejla till info@gais.se för frågor om våra evenemang.