Succéhelg för GAIS tre äldsta akademilag

P19 tog en komfortabel seger hemma med 3-0 mot Jönköping Södra IF, P17 vann med 2-1 hemma mot Helsingborgs IF, och P16 som även de mötte Helsingborg vann med 1-0. Så här säger lagens tränare om helgen.

2024-04-16 9:00

GAIS

Akademin

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Alexander Andersson, tränare för P17, kommenterar helgens vinst:

– Det var viktigt för gruppen att få med sig tre poäng från helgens match men framförallt bra att vi vinner på hemmaplan, här ska vi bli svårslagna! Matchen i sig blev inte riktigt så som vi hoppades i första halvlek. Vi hade svårt att få tag i motståndarna som var skickliga i sin speluppbyggnad. I andra halvlek får vi matchbilden mer dit vi vill och lyckas också göra det avgörande målet. Kul att fira igår men idag (måndag) är det tillbaka till träningsplanen för att förbereda sig för fredagens derby.

P17 möter IFK Göteborg den 19/4 på bortaplan.

Jusuf Zukic, tränare för P19, var mycket nöjd med lagets insats:

– Vi gör en bra och stabil match, splarna höll fokus och fullföljde vår plan. Vi kontrollerade allt som hände på planen och spelarna ska verkligen ha en stor eloge. Nu är siktet inställt på nästa utmaning!

P19 möter härnäst Skövde AIK på hemmaplan på GAIS-gården den 20/4. Matchen sänds på GAIS Play!

Sebastian Thörnqvist är huvudtränare för P16:

– Jättekul att vinna igen! Vi har haft en väldigt tuff period med många motgångar av olika anledningar, så att få en bra prestation och en seger känns bra. Framförallt är jag glad för killarnas skull som verkligen har gått samman det senaste vilket gjorde att de kunde visa sin skicklighet mot Helsingborg. Förhoppningsvis kan vi fortsätta på samma spår i matcherna som kommer.

Nästa helg väntar IF Limhamn Bunkeflo på bortaplan för P16.

Foto: Veronica Böhm

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER