Gårdakvarnen

Gårdakvarnen bildades 1996, och i stadgarna skrev man att ”Föreningens syfte är att stödja Göteborgs Atlet och Idrottssällskap. Föreningen skall bedriva verksamheter som samlar alla GAIS-supporters.”

Till hemsidan

Gårdakvarnen bildades 1996 och har sedan dess varit GAIS största och mest aktiva supporterförening. I stadgarna går det att läsa att: ”Föreningens syfte är att stödja Göteborgs Atlet och Idrottssällskap. Föreningen skall bedriva verksamheter som samlar alla GAIS-supporters.” Dessa verksamheter har främst varit pubsamlingar på hemmaplan och arrangerandet av resor till samtliga bortamatcher, men innefattar också upptaktsträffar, fester, en årlig fotbollsturnering för alla GAIS-supportrar och evenemang som GAIS-hjälpen. Föreningens ambition är att GAIS skall ha en aktiv skara supportrar, som stöttar laget genom sång och närvaro på både hemma- och bortaplan. Föreningen ska också vara aktiva i frågor som är viktiga för moderföreningen, supporterkulturen och stå upp för sina medlemmar och GAIS.

Gårdakvarnen delar också ut Herbert Lundgren-trofén en gång om året. Priset är enligt föreningen själva ett av fotbollssveriges mest prestigetyngda och ska enligt Gårdakvarnens stadgar gå till den spelare som under innevarande säsong visat störst GAIS-hjärta. Alltså inte nödvändigtvis den som har varit bäst, även om detta alltid har varit en viktig faktor för de som rösta. Bland vinnare återfinns namn som Pelle Blohm, Ivan Ottordahl, Wanderson do Carmo och Carl Nyström.

Tidningen Gårdakvarnen är ett högkvalitativt supporterfanzine. Genom åren har spelarintervjuer, knivskarpa reportage om allt möjligt och omöjligt inom GAIS supporterkretsar kunnat läsas i tidningen, givetvis blandat med en stor portion humor. Med finess och hårt arbete bibehålls både popularitet och kvalitet, både nu och i framtiden. Medlemstidningen Gårdakvarnen finns fortfarande kvar och utöver att arrangera bussresor har föreningen också en webbshop med snygga grönsvarta souvenirer.

Läs mer om Gårdakvarnen och boka dig på en bussresa här: https://www.gardakvarnen.se/


Till hemsidan