2019-11-04 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Grönsvart säkrade kontraktet i sista matchen hemma på Gamla Ullevi. Lagen delade lika på poängen i en match som slutade mållös.

GAIS började starkt och kunde gång efter annan komma ut i ytterzoner för att sedan söka inspel. Redan efter några minuter var Marcelo på vippen att göra 1-0 när han ungefär från straffpunkten drog till men skottet gick dessvärre strax utanför. Samme brasse hade ytterligare några möjligheter men TFF-målvakten höll skåningarna kvar i matchen.

Anstormningen mot Trelleborg-målet avtog något efter dryga 20 minuter och de grönsvarta chanserna blev färre. Bortalagets bästa målchans var ett distinkt distansskott som Marko Johansson tippade i ribban. 0-0 i halvtid samtidigt som ryktet om att Öster hade tagit ledningen gånger två mot Frej ingav ett lugn på läktarhåll.

Det var fortsatt atleterna som var det något bättre laget i en andra halvlek, som var något avslagen då båda lagen skulle säkra kontraktet vid ett kryss, givet de andra resultaten. Den hetaste chansen i andra signerades återigen Marcelo som höll sig framme efter ett listigt inspel av Wängberg men målvakten kunde rädda från nära håll.

Sista 20 var relativt chansfattiga och känslan av att båda lagen var nöjda med ett kryss accentuerade när både trean och fyran plingade in för Öster. Totalt sett en godkänd grönsvart insats där målskyttet som så många gånger förr, var det som saknades. Vi tackar för en säsong som varit upp och ner och blickar ödmjukt framåt mot nästa.

Text: Andres Kriisa
Bild: Mikael Josefsson