GAIS matchtrupp inför matchen mot Landskrona BoIS

På tisdagskvällen möter GAIS klassiska Landskrona BoIS och äntligen får vi öppna grindarna på Gamla Ullevi för mer än åtta personer.

Det känns som att vi går mot en riktig fotbollsfest när vi får hälsa 500 gaisare välkomna tillbaka in på läktaren. Även om det är en siffra som ligger klart under en vanligt GAIS-match så kommer det vara en helt annan upplevelse än de folktomma tillställningar som präglat de senaste 15 månaderna i fotbollsvärlden.

Om du är en av de årskortsköpare som fixat biljett inför matchen vill vi hälsa dig varmt välkommen till arenan – du och ditt sällskap är verkligen efterlängtade. Ledare, spelare och hela klubben hoppas på att ett starkt stöd från läktarna ska hjälpa oss till en bra prestation. Har du inte fått tag på biljett till denna match så ser vi istället fram emot att få ta emot dig i nästa hemmamatch.

Som vanligt kan du stötta klubben även om du inte kan vara med på plats. Du löser din stödbiljett via denna länk eller via Swish 123 018 6734. Tack för att du stöttar GAIS!

Tisdagens möte ingår i den nionde omgången av Superettan och mycket pekar på att det som vanligt kommer att bli en jämn historia. Till att börja med så utspelas den mellan lagen som (i skrivande stund) ligger på plats fyra och fem i tabellen. De båda lagen har tagit lika många poäng och har dessutom samma målskillnad (+2), men fler gjorda mål för skåningarna gör att dom ligger snäppet före Atleterna.

BoIS har också aningen bättre form än Makrillarna om man tittar på de senaste fem omgångarna (8 p jämfört med 6 p), men det kompenseras möjligen av att de svartvita så här långt har presterat bättre på hemmaplan än på resande fot.

Båda lagen har ett par spelare som inte är tillgängliga inför matchen. Från BoIS-lägret rapporterar man att Philip Andersson, Linus Olsson och Filip Olsson saknas. Frågetecken finns också för Måns Ekvall och Robin Hofsö – den senare är avstängd efter en utvisning i förra omgången men klubben har överklagat det beslutet.

Stefan Jacobsson säger så här inför matchen:

– Landskrona är ett av lagen som spelat bäst fotboll hittills i serien. Dom har många kvicka spelare, är konsekventa i sin speluppbyggnad och har lyckats anpassa sitt försvarsspel efter motståndaren på ett smart sätt. Det kommer att bli en tuff utmaning för oss, helt klart.

– Men med det sagt så har vi en bra känsla i truppen och inte ens de tre raka förlusterna ställde till några större bekymmer i truppen. Jag tycker att det såg stabilt ut mot Norrby och vi räknar med att köra vidare med det som vi har jobbat med hela säsongen. Vi känner oss väl förberedda och ser fram emot att få spela inför publik, det är ju flera spelare som varit i GAIS länge som inte fått göra det än och detsamma gäller ju även mig själv. Så det ska bli riktigt kul nu när det äntligen är dags!

Inför matchen noterar vi också en ändring i Grönsvarts matchtrupp jämfört med bortavinsten mot Norrby IF. Aiham Ousou som spelar EM-kval med U21-landslaget mot Luxemburg på tisdag utgår och in kommer istället Nuha Jatta. Ytterligare fem spelare i GAIS-truppen saknas vid matchen, Malkolm Moenza är avstängd och vi har ju sedan tidigare fyra spelare som kör rehab efter sina respektive skador.

Nu ser vi fram emot matchen – välkommen till Gamla Ullevi för att stötta GAIS till tre poäng!

Inför matchen

Detaljerna:
Vad: GAIS – Landskrona BoIS.
När: Tisdag 8/6 kl. 19.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Andreas Dufva-Johansson.
Avstängda: Malkolm Moenza, GAIS samt Robin Hofsö och Filip Olsson, Landskrona BoIS.

Följ matchen
Som vanligt kan du följa matchen via Discovery+ förutsatt att du har abonnemanget Total. Teckna ditt avtal via denna länk så får GAIS ett bidrag från Discovery+.

Köp stödbiljett
Ta chansen att lösa stödbiljett till matchen för att ha chans att vinna ett av de unika priserna som står på spel. Du löser din stödbiljett via denna länk eller via Swish 123 018 6734. Som vanligt drar vi en vinnare som får välja mellan några fina gaisiga priser, läs mer här.

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
2. Daniel Hultqvist
4. Joackim Åberg
5. Niklas Andersen
6. August Wängberg
7. Nikola Ladan
9. Adnan Maric
10. Adam Egnell
11. Julius Lindberg
14. Michael Kargbo
16. Johan Andersson
17. Nuha Jatta
18. Boris Lumbana
19. Julius Johansson
20. Daniel Sterner
24. Emin Grozdanic
32. Harun Ibrahim
33. Oscar Ekman

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

Malkolm Moenza är avstängd efter utvisningen mot HIF. Richard Yarsuvat, Viktor Alexandersson, Aiden Harvey och Donat Zejnullahu kör rehab för att komma tillbaka efter sina respektive skador. Aiden och Viggo bör kunna köra fullt med truppen efter sommaruppehållet (dvs från 1/7). Ricky har åkt på ett bakslag i sin rehab och siktar nu på att vara tillbaka i augusti. Då hoppas vi också att få se Donat tillbaka på planen.

Du hittar en mer utförlig presentation av GAIS spelartrupp för säsongen 2021 via denna länk.