Blir det förändringar i startelvan mot Hammarby?

Tränare Magnus Pehrsson har förvarnat om att det kommer att bli förändringar i startelvan jämfört med senaste matchen mot Trelleborgs FF. Kanske kan det väcka liv i GAIS och göra att vi kan få lite avstånd till kvalstrecket?

Under fredagen åker GAIS till Stockholm för match mot Hammarby IF på Söderstadion. Hemmalaget är obesegrat på hemmaplan under 2008 och har från sin fjärdeplats i tabellen börjat snegla mot upp mot topplagen.

GAIS har å andra sidan visat svag form på sistone och har inte gjort mål på tre matcher. Det har varit lagets stora problem under hela säsongen och bara två lag (Gefle och Norrköping) har gjort förre än de 16 baljor som Atleterna mäktat med. Dessutom har Makrillarna bara en seger på sju matcher efter uppehållet, hemmavinsten 3-1 mot Ljungskile. Förvisso har många tyckare sagt att GAIS spelar mer positivt i år under Magnus Pehrsson än vad vi gjorde under Roland Nilsson, men poängutdelningen har inte varit vad man hoppats på.

Så låt oss säga att förutsättningarna för match kunde varit mer positiva – men någon gång ska ju en dålig trend brytas och låt oss hoppas att det blir mot Bajen. Vi vann ju som bekant hemmamötet mot Hammarby med 2-0, så det råder inga tvivel om att vi kan slå 08-orna om vi gör en bra insats.

”Björn Andersson har förtjänat sin plats”

Magnus Pehrsson konstaterade efter den matchförberedande träningen att GAIS hoppas kunna bryta en dålig period och rätta till ett sargat självförtroende genom en bra prestation i huvudstaden.

– Vi har spelat ungefär på samma sätt mot de så kallade topplagen och det har ändå givit oss några bra resultat. Så vår matchplan kommer att se ut på ungefär samma sätt som tidigare, vi ska försöka att vara aggressiva och inte överlåta för mycket av initiativet till motståndarna. Vi har haft svårt att göra mål under en period och jag tror mycket kommer att släppa om vi bara får in någon boll i nät.

Pehrson kommenterade också truppen och gav antydningar avseende att det kan bli ändringar i startelvan.

– Jag ger dig inget lag, den fördelen vill jag inte ge Hammarby. Men det kommer nog att blå någon förändring, förhoppningsvis blir det en väckarklocka för några spelare. Björn Andersson har kämpat på och förtjänat sin chans… den dag han får den.

Det kan man väl knappast tolka på annat sätt än att Andersson kommer att spela från start. Dessutom finns rapporter om att han spelat på topp under träningar i veckan, så kanske det blir istället för någon av de offensiva spelarna.

Pachajyan och Matao bänkas?

Han var också tydlig med att han inte varit nöjd med Pachajyan och Matao under det senaste.

– Samspelet har inte varit bra, killarna har gjort mycket av vad dom ska göra på planen men dom har inte gjort det tillsammans. Man har mer jobbat var och en för sig och det håller inte, så det ska vi försöka att rätta till mot Hammarby.

Enligt rapporter från träningarna har också Daniel Nicklasson spelat i A-uppställningen, så kanske det blir han och Andersson som kommer in istället för våra utländska tillskott?

Daniel Moraís följer inte med till Stockholm och Pablo Campos är inte tillräckligt bra tränad ännu enligt tränare Pehrsson. Fredrik Lundgren är ju knäskadad och är inte heller med i matchtruppen. Prognosen just nu är att kapten Lundgren kommer att vara borta 4-6 veckor. Du hittar hela truppen längre ner på denna sida.

Till sist, du kanske reagerar på att vi spelar match en fredag? Det är ett test som man gör i Allsvenskan för att försöka öka publiktillströmningen, man har sett det lite som ett experiment från seriemakarna som man vill utvärdera och se om det kan vara något för framtiden. Dessutom sprider man ju ut omgången lite mer och får möjlighet att visa fler matcher i tv.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Hammarby IF – GAIS.
När: Fredag 1/5 kl. 18.00.
Var: GAIS YouTube-kanal.
Domare: Martin Ingvarsson.

Biljetter och resa
Häng med GAIS till på årets första stora bortaresa. Du bokar stödbiljett och köper virtuella produkter via denna länk.

Läs mer
Du har väl inte missat våra tidigare inlägg inför matchen mot Hammarby:

Summering av säsongen 2008 från januari fram till bortamatchen mot Hammarby.

Intervju med MP: ”Vi måste spela som ett lag”.

En hälsning från Björn Andersson – fortfarande störst bäst och vackrast.

En hälsning från Tommy Lycén – ”…och resten är historia”.

Markus Halsti försvann ur premiärtruppen 2008.

En hälsning från Wanderson do Carmo: ”En fantastisk match…”

Johan Mårtensson tror på poäng med fansens stöd.

En hälsning från Åke Ahlberg, materialare 2008.

En hälsning från Andreas Tobiasson med familj – heja GAIS.

Migen Memelli – försvann från truppen under 2008.

 

Tabellen
Den något haltande tabellen ser inför omgång 19 ut på följande sätt:

Matchtruppen
GAIS åker till Stockholm med följande 16-mannatrupp.

1. Dime Jankulovski
2. Richard Ntomba Ekunde
3. Andreas Tobiasson
5. Bobbie Friberg José Da Cruz
7. Jonas Lundén
11. Tommy Lycén
14. Daniel Nicklasson
16. David Durmaz
17. Johan Mårtensson
19. Levon Pachajyan
20. Kenneth Gustafsson
22. Björn Andersson
23. Eyjólfur Héðinsson
25. Wanderson Do Carmo Carneiro
29. Alexandre Aparecido Rech Bernardes
30. Axel Wibrån