Sterner gläds över sitt drömmål

Daniel Sterner gladde oss gaisare med en fin insats och dessutom ett riktigt klassmål i söndagens cupvinst mot Halmstads BK: en cykelspark som totalt ställde hemmalagets målvakt Malkolm Nilsson.

Daniel bjöd oss också på en liten pratstund dagen efter segern.

– Det här är ett av de finaste mål jag har gjort, säger en glad Daniel Sterner.

– Jag kom in med bra tajming i situationen och det gick bra. En bra början på min GAIS-karriär.

Sterner, som vandrat från Division V med Täby FK till Superettan med GAIS på endast fem år, brukar, enligt egen utsago, mest göra sina mål rättvänd mot motståndarnas mål, mycket på djupled bakom backlinjen. Förra säsongen blev det sex fullträffar på 19 matcher i Ettan Norra.

Nu, under Stefan Jacobssons ledning och sedan han kom till vår klubb för bara några månader sedan, har han fått möjlighet att utveckla sitt spel. Tanken är att det ska bli mer dimensioner i hans spel än att bara löpa i djupled. Så här långt under försäsongen har han gjort två mål, vid sidan av gårdagens fina balja så förvaltade han ett friläge mot FC Trollhättan. Dessutom har han två assist, dels den till Johan Andersson mot HBK och dels tryckte fram bollen efter hörna när August Wängberg satte dit årets första mål mot Norrby IF. Ingen dålig utdelning på sin första tid som elitspelare.

Daniel Sterner beskriver inledningen på sin tid i GAIS som fantastisk.

– Det är självklart nervöst att komma in som nykomling men det har varit mycket lätt att komma in i föreningen. Här har jag blivit mottagen med värme. Det märks att det är många som brinner för GAIS här.

Härnäst väntar ingen mindre än Malmö FF på måndag, de regerande svenska mästarna.

– Varje match är unik men det ska helt enkelt bli jävligt roligt att möta Sveriges bästa lag, säger Daniel. Det är bara inspirerande. Jag känner ingen nervositet.

Hur går det? Har GAIS någon chans mot ett dylikt motstånd?

– Vi kommer att göra vårt yttersta, lovar Daniel Sterner. Vi kan absolut slå dem!

Text: Andy Bolander