Spelare lämnar GAIS

I arbetet med att formera GAIS spelartrupp har vi idag tråkiga besked om spelare som kommer att lämna klubben. Det är Ajdin Zeljkovic, Emin Grozdanic, Johan Svahn och Daniel Bennassar Nilsson som kommer att representera andra klubbar under 2019.

GAIS spelartrupp inför den kommande säsongen har återsamlats för att starta upp träningen, men det pågår fortsatt ett arbete med att sätta de sista namnen i truppen. I tidigare intervjuer har Bosko Orovic berättat att klubben fortsatt har ett antal poster öppna och att vi i tittar efter såväl defensiva som offensiva förstärkningar. VI har också varit öppna med att det har pågått diskussioner med flera spelare som representerade Grönsvart under 2018 – och nu står det klart att några av dessa kommer att söka nya utmaningar.

GAIS har erbjudit avtal till Ajdin Zeljkovic och Emin Grozdanic men båda har valt att söka efter nya utmaningar under den kommande säsongen. Det har också funnits en diskussion kring en fortsättning för Johan Svahn men den har mynnat ut i att också han kommer att lämna klubben. Även Daniel Bennassar Nilsson kommer att representera en ny klubb under 2019.

Emin Grozdanic flyttades upp till A-truppen inför 2018 och gjorde under säsongen sju matcher för A-laget. Hans insatser i backlinjen lovade mer och klubben hade räknat med hans tjänster även under kommande år. Men spelarens agent valde att säga upp kontraktet för omförhandling och har också fått ett nytt avtal från GAIS, men parterna har inte kunnat enas om nya villkor.

Ajdin Zeljkovic gjorde tre mål på tolv matcher och han skrev in sig i historieböckerna genom 4-4-målet på övertid i vårderbyt. I detta fall var det GAIS som initierade omförhandling av kontraktet inför 2019 och klubben har erbjudit ett nytt avtal. Inte heller i detta fall har dock parterna kunnat komma överens om en förlängning.

Johan Svahn anslöt till GAIS inför säsongen 2017 och har under de senaste två åren gjort 14+14 matcher för klubben och noterats för fem assist. Daniel Bennassar Nilsson kom till klubben sommaren 2017 och var med under den tuffa höststrid som väntade då, men under 2018 gick mycket av säsongen förlorad på grund av skada. Men både Johan och Daniel fick chansen att spela under sluttampen av förra säsongen och visade vilka fina kvaliteter man besitter när GAIS räddade kontraktet i Superettan.

GAIS tackar Ajdin, Emin, Johan och Daniel för sina respektive insatser för klubben och önskar välkommen åter om våra vägar korsas igen.