Matchrapport

Mållöst kryss mot Falkenberg

Mötet mellan GAIS och Falkenbergs FF slutade mållöst och kampen om fastare tabellmark under fötterna fortsätter. 

Det märktes på båda lagen att det var en viktig match som utspelades på Gamla Ullevi under lördagen. Spelarna var noggranna med att släppa till så lite som möjligt och stundtals var duellerna tuffa. Båda lagen tvingades till byten efter närkamper, Filip Örnblom gick ut tidigt och i paus var det Adam Egnell som fick kliva av, i båda fallen var det smällar mot huvudet som var orsaken.

Det var hemmalaget som hade mest bollinnehav och gästerna fick lägga stort jobb på att försvara. Men hallänningarna formerade sig i en tajt 4-4-2-uppställning och visade direkt att man var i stan för att i första hand skydda det egna målet och i andra hand hota med snabba omställningar.

GAIS hade därmed stort bollinnehav under flera perioder av matchen och vid flera tillfällen lyckades vi också skapa bra avslutslägen, ofta efter inlägg från kantspelarna Moenza och Andersson. Men marginalerna var inte på Grönsvarts sida, Noring i bortamålet gjorde någon fin räddning, fläkande backar styrde vid flera tillfällen bollen till hörna och ett par gånger gick skotten strax utanför.

Men även FFF hade bud på att avgöra matchen – kanske till och med ett par hetare lägen än vad Makrillarna åstadkom. En omdiskuterad straffsituation tidigt i första halvlek och en boll i nät strax efter. Det senare läget blev dock bortdömt eftersom Mathias Karlsson hade en hand på bollen innan den sparkades över linjen av Nsima Peter. Dessutom hade Adam Bergmark Wiberg två ribbträffar i andra halvlek.

Efter matchen var känslan hos hemmaspelarna att man förlorat två poäng, snarare än vunnit en. Vi får ta med oss en stabilt genomförd match som och se till att ta revansch mot Öis i derbyt på onsdag istället. Bästa uppladdningen inför den matchen är självklart GAIS-hjälpen som går av stapeln under söndagen – då samlas vi kring vår klubb igen och stöttar evenemanget och insamlingen.

Matchen i korthet

Laget
Mathias Karlsson – Filip Örnblom (August Wängberg, 14), Emin Grozdanic, Niklas Andersson – Johan Andersson, Boris Lumbana, Adam Egnell (Nuha Jatta, 45), Malkolm Moenza – Viktor Alexandersson (Richard Yarsuvat, 84), Jonas Lindberg (Prince Isaac Kouame, 70), Julius Lindberg.

Varningar
Niklas Andersen, Nuha Jatta.