Jesper Westermark lämnar GAIS

I förra veckan kunde GAIS berätta att Erik Westermark lämnar klubben och idag kommer samma tråkiga besked angående brorsan Jesper.

Även i detta fall har diskussioner mellan klubben, spelaren och hans agent pågått under en tid i syfte att hitta en lösning som fungerar för samtliga parter. Tyvärr måste vi konstatera att vi inte kommit i mål med detta trots att det var respektive parts önskan.

Bosko Orovic kommenterar:

– JW är en toppenkille som vi gärna hade velat ha med oss även under den kommande säsongen, men till slut tvingades vi inse att den möjligheten inte fanns. Jag känner ju Jesper väl sedan tidigare och det gör såklart situationen extra tuff men nu är det som det är. Vi är tacksamma för det som han gjorde för klubben och laget under förra året och hoppas att han kan fortsätta sin positiva utveckling även om det blir i en annan klubb.

Jesper Westermark kom till GAIS inför säsongen 2018 och gjorde förra året sex mål på 22 matcher, varav 11 från start. Med sin vinnarskalle och oömma spelstil har han satt press på motståndarförsvaren och gjorde under våren också ett antal poängräddande mål. Men gaisare kommer också att minnas honom för hans sköna stil både på och utanför planen, bra exempel på det är när han verbalt plockade ner ”Granen” efter en filmning i hemmamötet med HIF eller i derbyt mot ÖIS. I det senare fallet var det en rödblå som kommenterade hans egenhet att prata om sig själv i tredje person.

Öisaren kommenterade: ”Vem fan tror du att du är? Snackar om dig själv i tredje person som värsta Zlatan.” och svaret blev ”Jaså, du läser artiklar om JW? JW har inte läst en enda artikel om dig.”. Ridå!

GAIS vill säga ett stort tack till Jesper för hans insatser för klubben och hälsar välkommen tillbaka när våra vägar korsas igen.