GAIS trupp inför matchen mot Örgryte IS

Äntligen finns det möjlighet att åter gå på fotboll utan restriktioner och i GAIS första match med öppna entréer väntar höstderbyt mot ÖIS.

Vi hoppas självklart på en fin publiksiffra och hoppas att du vill vara med och stötta laget till en bra insats och givetvis också viktiga poäng. Det brukar alltid bli heta matcher i originalderbyt och som vi alla minns har vi revansch att utkräva efter förra matchen mot seglarjackorna.

Förutsättningarna inför matchen säger att GAIS i en haltande tabell ligger på en elfte plats med 24 poäng, men som vanligt är det tätt mellan lagen på den nedre tabellhalvan. Vi har fem lag efter oss och samtliga dessa ligger inom fyra poäng bakom GAIS – även här med en match mer spelad. ÖIS, som också har spelat en match mer än Grönsvart, har visat uppåtgående form på sistone och har samlat ihop 28 pinnar vilket räcker till en nionde plats.

Det finns som synes många skäl till att en vinst i derbyt skulle vara väldigt mycket värd!

Jämfört med matchen mot Falkenbergs FF i helgen blir det en ändring i GAIS-truppen. Filip Örnblom som ådrog sig en hjärnskakning i förra matchen får stå över derbyt och hans plats tas av Donat Zejnullahu. Vi önskad Filip snabb återhämtning men gläds också åt att äntligen få välkomna Donat tillbaka till matchtruppen efter korsbandsskadan förra hösten. Som vanligt hittar du hela truppen och mer information om skadade spelare här nedan.

Välkommen till Gamla Ullevi under onsdagskvällen för att stötta Makrillarna till viktiga poäng, avspark kl. 19.00.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – ÖIS.
Var: Gamla Ullevi.
När: Onsdag 29/10 kl. 19.00
Domare: Rickard Sundell
Avstängda: Inga spelare avstängda inför derbyt.

Följ matchen
Du löser biljett till matchen via denna länk. Som vanligt kan också du följa matchen via Discovery+ förutsatt att du har abonnemanget Total. Teckna ditt avtal via denna länk så får GAIS ett bidrag från Discovery+.

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh, Tomas Vainio och Jörgen Ericson, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
2. Daniel Hultqvist
5. Niklas Andersen
6. August Wängberg
7. Nikola Ladan
8. Viktor Alexandersson
10. Adam Egnell
11. Julius Lindberg
12. Richard Yarsuvat
13. Prince Isaac Kouame
16. Johan Andersson
17. Nuha Jatta
18. Boris Lumbana
24. Emin Grozdanic
25. Jonas Lindberg
26. Malkolm Moenza
29. Donat Zejnullahu
33. Oscar Ekman

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

FIlip Örnblom fick en hjärnskakning i förra matchen och är inte redo för spel än. Daniel Sterner har problem med en baksida och står över matchen. Michael Kargbo, Joackim Åberg och Harun Ibrahim är på väg tillbaka efter sina respektive skador och har börjat att träna med laget. Det återstår ännu ett par veckor innan dom är redo för att ingå i en matchtrupp, men dom är i alla fall på god väg tillbaka. Det är svårt att ge någon prognos för när Simon Alexandersson är tillbaka efter sin bristning i en vad, men det lär behövas ett par veckor även i hans fall.

Adnan Maric står över matchen med hänvisning till en höftskada och det är troligt att han kommer att genomgå en operation som gör att han är borta resten av höstsäsongen.