GAIS trupp inför matchen mot IK Brage

Det blir en ändring i GAIS trupp mot IK Brage jämfört med förra omgången. Till matchen mot Landskrona var Boris Lumbana avstängd efter tre gula kort under säsongen. Nu är han tillbaka och ersätter August Wängberg i matchtruppen, GAIS-kaptenen drog nämligen på sig sin tredje varning vid besöket i Skåne.

Andra spelare i Grönsvart som bör undvika gula kort är Adam Egnell, Daniel Hultqvist
Daniel Sterner, Emin Grozdanic och Johan Andersson som alla har två varningar sedan tidigare.

Inför match

Detaljerna
Vad: IK Brage – GAIS
När: Lördag 18/9 kl.15.00
Var: Domnarsvallen
Domare Fredrik Oppong.
Avstängda: August Wängberg

Följ matchen
Det finns fortfarande biljetter till bortaläktaren och har du möjlighet att stötta Grönsvart på plats så löser du biljett via denna länk. Som vanligt kan också du följa matchen via Discovery+ förutsatt att du har abonnemanget Total. Teckna ditt avtal via denna länk så får GAIS ett bidrag från Discovery+.

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh, Tomas Vainio och Jörgen Ericson, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
2. Daniel Hultqvist
3. Filip Örnblom
5. Niklas Andersen
7. Nikola Ladan
8. Viktor Alexandersson
10. Adam Egnell
11. Julius Lindberg
12. Richard Yarsuvat
13. Prince Isaac Kouame
16. Johan Andersson
17. Nuha Jatta
18. Boris Lumbana
20. Daniel Sterner
24. Emin Grozdanic
25. Jonas Lindberg
26. Malkolm Moenza
33. Oscar Ekman

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

Simon Alexandersson har en bristning i vaden och lär behöva vilka åtminstone i fyra veckor. Michael Kargbo och Joackim Åberg kör rehab efter sina respektive skador och kan vara tillbaka om cirka två-trea veckor. Harun Ibrahim jobbar för att komma tillbaka efter en knäskada men förväntas vara borta något längre. Adnan Maric står över matchen med hänvisning till en höftskada och det är troligt att han kommer att genomgå en operation som gör att han är borta resten av höstsäsongen. August Wängberg är avstängd i denna match.