GAIS tar in provspelare

Två irländska U21-landslagsmän provtränar med GAIS från och med fredag.

På Sportrådets initiativ har GAIS under en tid haft kontakter med ett antal utländska klubbar, främst för att locka dessa till vår ungdomsturnering GAIS Open i slutet av oktober. I samband med detta har det framkommit intresse från flera klubbar att försöka hitta fram till ett mer omfattande samarbete såväl kring akademi- som A-lagsverksamhet. Alla dessa kontakter har genomförts med benäget bistånd av Owen Southgate från NYFA Sweden.

En av dessa klubbar är anrika engelska klubben Ipswich Town FC som visat intresse för att ge unga och lovande spelare möjlighet att utvecklas i en skandinavisk liga. Med hänvisning till detta ansluter nu två spelare till GAIS, nämligen anfallaren Aaron Drinan och mittbacken Barry Cotter, med primärt syfte att förstärka laget under hösten.

Drinan var förra säsongen utlånad från Ipswich Town till Waterford i högsta irländska ligan där han gjorde sju mål på 18 matcher. Cotter spelade bland annat två matcher i Engelska andraligan Championship under förra säsongen. Båda spelarna har nyligen skrivit på längre kontrakt med sin engelska klubb så de betraktas hos ”the Town” som talangfulla och utvecklingsbara spelare.

Spelarna kommer att vara med och testa med GAIS under de kommande dagarna och med tanke på transferfönstret så vill alla inblandade komma fram till ett beslut inom snar framtid. Killarna kommer under provperioden också att ha med en tränare från Ipswich för att ge deras nuvarande klubb möjlighet att förstå vilka utvecklingsmöjligheter som finns i GAIS. VI hoppas naturligtvis att detta kan vara ett första steg för att kunna få till fruktbara samarbeten mellan GAIS och utländska klubbar.

För mer information, kontakta:

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i styrelsen: 0708-119908 eller jonas.ostergaard@live.se.
Roland Blomstrand, vice ordförande: 0708-932268 eller roland.blomstrand@gmail.com.