Information

Rapport från GAIS Open 2021

Nu var så den 12:e upplagan av GAIS Open över & vi summerar en cup med många skratt, mycket glädje men också mycket lärdom. Vi passar också på att byta namn på cupen till ”GO fotboll”.

171 lag deltog i cupen, över 3000 barn och ungdomar deltog och ca:1700 övernattade på skolor & hotell i Göteborg. Fotboll spelades på 17 planer i Göteborg i fyra dagar. Hundratals ideella arbetstimmar genomfördes av föräldrar till spelare i ungdomssektionen, supportergrupper, studenter och andra föreningsaktiva som hjälpte till med kort varsel. Stort tack till er alla för era insatser i att genomföra turneringen.

Hur gick det för GAIS?

  • GAIS P12 deltog med 3 lag i två gruppspel och en avslutningsmatch. 7 Matcher/lag.
    GAIS P13b – Gruppseger med sju poäng och därefter raksträcka mot finalen där Kinna IF Röd besegrades med 2–0.
  • GAIS P13e – Fyra segrar av fyra möjliga i gruppspelet och A-slutspel. I kvartsfinalen väntade dock IFK Göteborg som till slut segrade på straffar.
  • GAIS P14b – Andraplats i gruppspelet efter en vinst och två oavgjorda matcher. I slutspelet blev dock Angered MBIK numret för stora redan i 1/8-delsfinalen då gästerna vann med 4–1.
  • GAIS P14e – Ett par tuffa matcher med små marginaler resulterade i idel förluster och en fjärdeplats i gruppen. I den nästföljande kvalspelsgruppen blev det två vinster och två förluster innan turneringen tyvärr var över för de grönsvarta.

Vi har fått väldigt många positiva kommentarer från deltagande lag. Vi hoppas och tror naturligtvis att de vill återkomma även nästa år.

Nu samlar vi kraft efter en intensiv helg & laddar för nästa års turnering. Har du tips eller tankar kring hur vi kan göra GO fotboll till en ännu bättre cup? Tveka inte att höra av dig till:

Niklas Nord niklas.nord@gais.se
David Perhed david.perhed@hotmail.se

Mer information om cupen hittar ni via hemsidan: https://gaisopen.se

Text: David Perhed och Niklas Nord