GAIS förlorade mot Brage

Trots mer bollinnehav än i tidigare matcher åkte GAIS under söndagen på en 0-1-förlust mot Brage Matchen spelades som vanligt inför tomma läktare men vi gläds över att 551 gaisare löste stödbiljett. 

Inledningen på matchen var en kopia av de tidigare två. Brage tog initiativet, pressade högt och hade mest av bollen. GAIS körde lite fast i det egna spelet och hade svårt att komma framåt i banan men höll inledningsvis tätt i försvarsspelet.

Det skulle dock komma att ändras i den 13:e minuten då bortalaget fick till en fin spelvändning som friställde Leonard Pllana. Den förre GAIS-spelaren var noggrann i avslutet och fick in bollen i bortre gaveln.

Grönsvart tog sig därefter sakta men säkert in i matchen men hade svårt att producera klara målchanser. Vid ett tillfälle fick man förvisso bollen i nät, men situationen blåstes korrekt av då Brages målvakt hade handen på bollen innan debutanten Julius Johansson forcerade fram den till Mervan Celik.

Calle Elfgren Nyström fick också till en bra nick på hörna men i övrigt höll Brage tätt och lyckades hålla sin uddamålsledning till paus.

I andra halvlek blev det mer Grönsvart som jobbade på för en kvittering. GAIS kunde flytta upp spelet till offensiv planhalva men Brages defensiv var solid. Närmast ett hemmamål kom Ricky Yarsuvat som prickade ribban med ett i övrigt fint avslut. Bortalaget hade också ett par riktigt farliga spelvändningar och fick bland annat fram två frilägen som Mathias Karlsson lyckades avstyra.

Det blev inget mål för GAIS i matchen och därmed inkasserades årets andra förlust. Vi får ta med oss att vi hade mer boll och längre spelsekvenser mot Brage än i de tidigare två matcherna, men har fortsatt en del att jobba med för att vässa offensiven.

Vi gläds också över att 551 gaisare löste stödbiljett till matchen vilket gav klubben ett välbehövligt stöd om cirka 64000 kr. Stort tack till alla som var med och bidrog!

Nästa match för Grönsvart är Västerås SK på bortaplan på söndag 5 juli kl. 14.30. Därefter väntar hemmamatch mot Dalkurd FF bara tre dagar senare, onsdag 8 juli kl. 19.00. Vi hoppas på bättre utdelning i dessa matcher.

Matchen i korthet

Laget
Mathias Karlsson – Emil Wahlström (Julius Lindberg, 90), Carl Nyström, Charlie Weberg – August Wängberg, Jesper Brandt (Joackim Åberg, 81), Nikola Ladan, Emin Grozdanic (Fredrik Martinsson, 81) – Julius Johansson (Paulo Marcelo, 72), Richard Yarsuvat, Mervan Celik.

Målen
0-1 Leonard Pllana

Varningar
Jesper Brandt, Carl Elfgren Nyström, Charlie Weberg och Nikola Ladan.

Publik
Nej, men 551 gaisare löste stödbiljett.

Skaffa abonnemang på Dplay
Vill du följa GAIS kommande matcher på TV så behöver du abonnemanget Total hos Dplay. Ska du teckna ett abonnemang så använd gärna denna länk – för då går en del av pengen faktiskt till GAIS. Hittills har gaisares köp av abonnemang gett klubben ett bidrag på drygt 40000 kr!