GAIS förlänger med Donat Zejnullahu

Donat Zejnullahu (född 2003) tecknat ett kontrakt med GAIS A-trupp som gör att han spelar i Grönsvart åtminstone till och med säsongen 2022.

Sportrådet har påbörjat arbete med spelartruppen inför kommande säsonger och idag blev den första förlängningen klar. Det handlar om talangen Donat Zejnullahu som tidigare haft ett U-kontrakt och som nu skrivit på sitt första seniorkontrakt.

Stefan Jacobsson, huvudtränare i GAIS, kommenterar:

– Donat har tränat med oss till och från under försäsongen och han har imponerat i många avseenden, han hade till exempel en väldigt hög nivå under april. Det är en spelskicklig anfallare som är duktig med bollen och som allt mer kommit in i vårt sätt att spela. Att ytterligare en av klubbens egna talanger blir klar för A-truppen ligger helt i linje med hur vi vill arbeta och nu kan vi arbeta långsiktigt med hans utveckling.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, kommenterar:

– Vi har fört en diskussion om förlängning med Donat och hans agent under våren och det känns bra att vi nu har kommit överens. Nu får Donat har visat framfötterna under de senaste månaderna och förhoppningsvis kan hans fina utveckling fortsätta nu när han får chansen att fullt ut med A-laget.

Avtalet är skrivet över tre år och gäller alltså för säsongerna 2020-2022.