GAIS flyttar upp offensiv talang

GAIS har idag gjort klart med att offensiva talangen Youssef Fayad flyttas upp från akademin till A-laget inför säsongen 2021.

För Nicklas Karlström, sportchef i GAIS, är det bråda dagar med planering av nästa års trupp och mycket kontakter per telefon. Men nu har han alltså gjort klart med ytterligare ett nytt tillskott till den grönsvarta spelartruppen för kommande säsonger.

Det handlar om 19-årige talangen Youssef Fayad som skrivit på för att spela med GAIS A-lag under kommande två säsonger. Nicklas kommenterar nyförvärvet:

– Youssef har haft en väldigt bra säsong i U19 och har varit en riktigt bra poängspelare. Vi har följt hans utveckling noga under året och det har sett väldigt spännande ut. Han har bra fart och är duktig en mot en, att han kan slå sin gubbe har han visat gång på gång under säsongen och han har även kunnat ta med sig det när han har tränat med A-laget. Youssef kommer att bli ett spännande tillskott till nästa års spelartrupp.

Vi fick också ett snack med GAIS senaste nyförvärv för att höra lite mer om vad vi ska förvänta oss under nästa år.

Hej Youssef, grattis till A-lagskontraktet.

– Tack så mycket, det känns väldigt roligt att det är klart.

Hur länge har du varit i GAIS Akademi och var spelade du innan?

– Jag kom till GAIS under 2018 och innan dess spelade jag först i Angered i fyra år och därefter i Kortedala på seniornivå. Jag var också typ tre månader i BK Häcken innan jag kom till GAIS.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

– Jag är teknisk och gillar att utmana och dribbla. Sedan kan jag avsluta bra med båda fötterna.

Har du någon favoritposition?

– Ja, jag har mest spelat vänsterytter och det är positionen som jag trivs bäst med. Men jag kan också spela till höger och som 10:a. Däremot är jag inte någon renodlad anfallare eftersom man då spelar en del felvänd och inte kan utmana motståndaren så ofta.

Du har ju varit en riktig poängmaskin under året och öst in mål, har du kunnat hålla räkningen?

– Jag tror att det är 29 eller 30 mål på 16 eller 17 matcher. Jag är inte helt säker med det har varit bra utdelning.

Du har fått beröm när du har tränat med A-laget, hur tycker du själv att det har känts?

– När jag började träna med A-laget under försäsongen så märkte jag ju direkt att det var ett klart högre tempo. Men jag tyckte att jag kunde komma in i det ganska bra efter hand och nu känns det som att steget har blivit mindre. Det som gått bäst är när vi spelat på mindre ytor, kanske fyra mot fyra eller fem mot fem, men nu gäller det att ta det vidare ut på fullplan.

Finns det något som du känner att du behöver bli bättre på under kommande säsonger?

– Jag vill framför allt bli bättre i försvarsspelet. Men sedan känner jag också att jag behöver lite mer styrka så jag hoppas på en tuff försäsong.

Vad hoppas du på inför säsongen 2021?

– Jag siktar bara på att få så mycket speltid som möjligt och ska försöka att konkurrera om en plats i startelvan. Jag vet att det kan bli ett tufft steg men det är vad jag hoppas på.

Grattis igen och lycka till under den kommande säsongen!

– Tack så mycket. Jag längtar efter att få sätta igång att träna med A-laget på riktigt.