GAIS chanslöst mot Dalkurd

2019-07-14 2:00

Daniel Björnalm

Första matchen efter uppehållet slutade i moll. GAIS stod för en svag insats och föll med hela 1-5 mot Dalkurd.

Det var en frenetisk inledning av matchen där båda lagen inte vek en tum i duellspelet. Dalkurd var det lag som kändes snäppet farligare när de hade bollen i sin ägo. De tvingade Johansson redan efter två minuter till en räddning av högsta märke. I minut 17 fick DFF en frispark i centralt läge precis utanför straffområdeslinjen. Man utnyttjade den väl och satte 0-1 stenhårt efter marken.

Atleterna ryckte upp sig per omgående efter målet. Man tryckte tillbaka dalmåsarna kraftigt och kunde mycket väl fått med sig ett mål från den perioden. Istället kom ännu ett mål i fel riktning sett med grönsvarta ögon. Det för dagen rosaklädda bortalaget sågade sig igenom det grönsvarta försvaret alldeles för enkelt och utökade sin ledning. Precis innan halvtidsvilan fick GAIS en hörna som man slog innan bortaförsvaret hade organiserat sig. Netinhos känsliga inläggsfot hittade en fristående Pllana som elegant nickade in reduceringen.

Stora delar av den andra halvleken var tämligen händelsefattig. Både lagens anfallsspel var intetsägande och mynnade inte ut i så mycket. 3-1 målet var på något vis emblematiskt för matchens kvalité. Ett svagt skott långt utifrån lyckades på något säreget sätt hitta förbi en annars lysande Johansson i GAIS-målet. Mot slutet öppnade matchen upp sig när GAIS försökte jaga. Tyvärr kunde Dalkurd exploatera de ytor som öppnade sig och vann tillslut rättvist med 1-5.

Nästa match är borta mot Degerfors på klassiska Stora Valla. Det är på lördag klockan 16 som vi tar nya tag.

Text: Andres Kriisa