Erik Bergkvist lämnar GAIS för nytt uppdrag

Den 31:e december i år gör jag min sista arbetsdag som anställd i GAIS. Jag börjar hos en ny arbetsgivare som ger lite bättre förutsättningar för ett liv vid sidan av vår förening där jag kommer utvecklas vidare. Det är en väg jag behöver välja efter åtta år med olika roller i klubben. Jag har samtidigt all ambition att framöver vara behjälplig gentemot styrelsen och klubben i de frågor där jag behövs, men då som ideell resurs.

GAIS styrelse har sedan en tid tillbaka tagit ett krafttag kring organisation och ekonomi vilket kommer ligga till grund för klubbens fortsatta utveckling. Det är min fulla övertygelse att det har varit nödvändigt och även något som kommer ge förutsättningar för sportsliga effekter på sikt.

Med den samsyn som jag och den sittande styrelsen har kring hur man skall arbeta framåt känner jag mig trygg och och nöjd med att lämna uppdraget. Det är ett bra tillfälle och många av de förutsättningar klubben behöver ha för att växa vidare är nu skapade. Jag har ett starkt förtroende för hur styrelsen nu arbetar och den väg som stakats ut.

Det har varit en ära att få jobba i den förening jag älskar och brinner för. Det är få förunnat och jag hoppas och tror att mitt engagemang bidragit till att vi både lyckats reda ut några stentuffa år men också att vi utvecklat klubben till dit där vi befinner oss nu.

Även om det ännu inte syns på plan har vi bakom kulisserna tagit stora kliv mot det vi alla vill bli. En vinnande och välskött klubb.

Ett stort tack till alla er som engagerar er i klubben. Supportrar, partners, styrelse, ideellt arbetande och lag och ledare.

Men även ett lika stort tack till alla tidigare ledamöter, personal och tränare som fått arbeta i klubben under den tunga återhämtningsresa vi levt i sedan degraderingen till Superettan.

Ni får, liksom jag, klappa er på axeln när vi får full effekt framgent. Det har tagit år av lärdomar och prövningar. Men utan även ert slit och era insatser så hade det inte funnits någon klubb kvar att driva framåt. Vi är alla del av, eller har haft del i, en utvecklingsresa.

Nu behöver jag lägga min sista tid i klubben i lugn och ro på att skapa förutsättningar för 2020.

Vi ses på läktarna framöver och i nästan alla andra grönsvarta sammanhang.

Framåt tillsammans!

Tack!

Erik Bergkvist
Klubbchef GAIS