Den svenska elbilstillverkaren NEVS går in som sponsor av GAIS

Det finns flera anledningar till det: NEVS har fått en ny huvudägare, Evergrande i Kina, som också sponsrar en kinesisk fotbollsklubb, Guangzhou Evergrande Taobao Football Club.

NEVS har de senaste åren av ekonomiska skäl inte kunnat bedriva någon sponsringsverksamhet, men genom affären med Evergrande är den mest ansträngda perioden över.

NEVS grundare och tidigare huvudägare, Kai Johan Jiang, är den som personligen sett till att GAIS nu får NEVS som huvudsponsor.

Stefan Tilk, koncernchef och vd för NEVS, har under åren på NEVS sett många likheter mellan NEVS och GAIS.

-Vi har tidvis haft det riktigt tufft. Ibland följs den ena motgången bara av nästa motgång, men vi ger ändå inte upp. Det finns ett engagemang, en kampvilja och en glädje även i motgången som gör att vi hela tiden går vidare, med förnyade krafter, säger Tilk.

-Det är inte ovanligt att andra svartmålar oss och våra chanser, men vi kämpar ändå vidare – och mot alla odds kommer vi till sist att lyckas. Det är den okuvliga viljan och engagemanget som jag känner så starkt, både hos NEVS och GAIS, säger Tilk.

4_NEVS

Vad som också påverkat NEVS i valet av GAIS är klubbens sociala engagemang. På NEVS arbetar anställda från omkring 25 olika länder. Det är en självklarhet att alla samarbetar, att alla är inkluderade, oavsett nationalitet. På samma sätt strävar GAIS efter att bidra till integrationen i samhället. Många anställda på NEVS har på olika sätt engagerat sig i att hjälpa dem i samhället som inte är så lyckligt lottade. Bland annat fyllde medarbetarna flera lastbilar med julklappar som i december via Länkarna distribuerades till behövande familjer. GAIS ställer upp för de utsatta i Göteborg, de som hamnat snett och behöver hjälp tillbaka in i samhället, genom samarbetet med Gatutidningen Faktum.

GAIS försöker också motivera ungdomar i Göteborgs ytterområden till ett aktivt idrottsliv, bland annat genom insatser i Gårdsten där man samarbetar med Gårdstensbostäder, och vill bidra i ännu fler stadsdelar.

-NEVS och GAIS har många gemensamma värderingar och en gemensam grundsyn på livet. Med rätt attityd och med alla engagerade tillsammans kommer vi långt, även när det är tufft. Och nu bygger vi framåt, med strukturerad passion, säger Tilk.

Mediakontakter
Fredrik Fryklund, kommunikationschef, 0520-86126
Roland Blomstrand, GAIS styrelse, 0708-932268