Köt planchen och rösta fram "Alla tiders GAIS"

Alla tiders GAIS – Jubileumsplanschen där du bestämmer motivet

Rösta fram Alla tiders GAIS och få en plansch i storlek 70×50 med tecknade bilder och namn på alla tiders startelva, en tränare samt några avbytare.

En plansch med en spelare från varje decennium från 1910-talet till 2010-talet. GAIS spelade sin första fotbollsmatch 1897, men det var först på 1910-talet som klubben deltog i nationella tävlingar och vi har därför 11 decennier av elitfotboll i ryggen. Och för varje plansch du köper får du lägga en röst i varje kategori.

Vilka kan jag rösta på?
De nominerade i varje kategori är framtagna av en kommitté bestående av Tony Balogh, Lars Dimming, Bengt Gellingskog, Martin Jigstam och Mats Jönsson med stöd av Matti Brännholm och Oliver Jönsson.

De nominerade är totalt 77 spelare och 10 tränare från elva olika decennier. Du får rösta på 1 spelare från varje årtionde, samt en tränare, och därtill en extra röst på någon spelare som det gjorde extra ont att välja bort.

När kan jag köpa?
Planschen kommer tecknas av Henrik Andersson, välkänd konstnär i GAIS-sammanhang. Han skrider till verket efter att omröstningen är avslutad och vi beräknar att kunna leverera planschen i augusti.

På söndag den 24 maj presenteras kandidaterna, och vi öppnar beställningssidan på gaisare.se. Röstar gör du i samband med köpet och kampanjen pågår t.o.m. 28 juni.

Nyfiken på kandidaterna?

  • Alla våra allsvenska skyttekungar är med.
  • GAIS ende vinnare av Guldbollen.
  • De fem spelarna med flest landskamper.
  • Spelaren med flest allsvenska medaljer.
  • 17 av de 20 spelarna med flest matcher.
  • 32 av de 59 vinnarna av Hedersmakrillen.
  • 10 av de 21 möjliga vinnarna av Herbert Lundgren-trofén.