24 timmar kvar innan Punkhjärta-kampanjen stänger

För några veckor sedan släppte GAIS-bekanta rockbandet Attentat ett nytt album, ”Punkhjärta”. En unik utgåva av denna skiva kommer därför att lottas ut för att supportrarnas insamling i höst snabbare skall nå 1 miljon kronor. För varje bidrag på 125 kronor som lämnas via gaisare.se erhålls en lott. Lämna ditt punkbidrag här.

Möjligheten att stötta via kampanjen och deltaga i utlottningen är möjligt fram till imorgon fredag  13 sept kl 11.

Dragningen kommer ske live i halvtid under fredagens match med överlämning direkt till vinnaren av Mats Jönsson från Attentat.

 

punkhjarta

”Punkhjärta” är släppt både på vinyl och CD samt finns på alla streamingtjänster. Det som är speciellt med det album som auktioneras ut är att det är handmålat sprayat av en legendarisk svensk Graffitimålare. En anonym street art konstnär som är mest känd för sina målningar som tolkar Håkan Hellströms texter. Det blev en utställning på Galleri Scandinavia och en hyllad bok om Håkan Hellströms texter, ”Hellström Street Art” som släpptes tidigare i år.

Punkhjärta ligger etta på svenska försäljningslistan vinyl och tvåa på listan med all fysisk försäljning!

Den handmålade vinylutgåvan (rosa vinyl!), innehåller även en limiterad poster och innersleeve med bilder och låttexter. Den släpptes i 55 numrerade exemplar och sålde slut direkt. Men ett ex finns kvar, och det är signerat av hela Attentat på releasedagen, med rubriken GAIS FÖR FAN!

Albumet har nr 54. En slump? Nej, inte riktigt. Musikerna i Attentat, Mats Jönsson, Magnus ”Paddan” Rydman, Dennis ”Larry” Staaf och Linus ”Siken” Sikström fick nr 51 – 55. Jönsson tog nr 54. Naturligtvis.

Attentat_HU_2019_15

Vad tycker media om ”Punkhjärta”? Ett axplock:

“The new album Punkhjärta is a terrific take on punk rock of the Swedish kind that was established in the late 70s and early 80s. It is somewhat angry punk rock but with plenty of pop influences and great melodic touches.”
-The Tokyo Rock Magazine

”Glød, kamp og humor er hva Attentat alltid har handlet om… Er tiden inne for en ny inntreden på topp 20? Ikke ufortjent, i tilfelle.” ‘
-Stavanger Aftenblad

”Attentat slungar iväg ännu en näve med glädje, ilska och humor på nya given Punkhjärta. Veteranerna från Göteborg har tagit hjälp av rutinerade Mattias Glavå (som producerat Håkan Hellström, Broder Daniel och Joel Alme) och resultatet är faktiskt en västsvensk fullträff… Attentat vill jag bara ha mycket mer av så snart som möjligt.”
-Nya Wermlands tidningen

”Säga vad man vill om Attentat, och det finns säkert mycket att berätta, men det är omöjligt att inte smittas av deras löddriga entusiasm. Allt är möjligt, inget är försent, med uthållighet och hängivenhet kan själva tiden betvingas. Punken lever! ”
– Göteborgs-Posten

Vill du läsa mer om ”Punkhjärta”?
Följ länken här