2020-07-18 2:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

GAIS gick på ett onödigt poängtapp hemma mot Umeå efter en tidig ledning. Slutresultatet skrevs till 1-1 och 351 gaisare löste stödbiljett till matchen.

Matchen var inledningsvis tämligen händelsefattig där båda lagen var måna om att ta tag i bollen. Däremot hade inget av lagen den riktiga kvaliteten att i etablerat spel kunna komma till några riktiga målchanser. Något farligare blev det när lagen vann bollen högt upp och därifrån kunde ta riktning mot målet. Ändå lös chanserna med sin frånvaro första 20.

GAIS hittade dock ett ledningsmål i minut 25 efter att man vunnit bollen högt. En rak djupledsboll hittade fram till en framstörtande August Wängberg som fann en helt ren Ricky Yarsuvat som kunde stöta in 1-0 i öppet mål.

Umeå höll modet uppe efter baklängesmålet och kunde drygt tolv minuter senare kvittera.
Ett överlångt inlägg gick fram till Mikael Wikström som inte gjorde några misstag från nära håll. Onödigt då det kändes som att målet enkelt kunde undvikas med bättre kommunikation mellan målvakt och back. En jämn första akt slutade 1-1.

GAIS inledde andra halvlek piggt och visade stundtals om ett kreativt och fint passningsspel. Laget hittade oftare in på sina centrala mittfältare som kunde dirigera spelet på ett bra sätt. I jakten på ett avgörande mål slängde Jacobsson in Haris Cirak för att kunna dominera bollinnehavet ännu mer.

Det såg länge lovande ut. Tyvärr åkte Åberg på sitt andra gula med kvarten kvar. Laget gick då ner på en 4-4-1-uppställning.

Därefter handlade det om att freda det egna målet under de sista skälvande minuterna. Atleterna klarade det på ett fint sätt och matchen slutade 1-1. Totalt sett ett fall framåt i det egna passningsspelet och över 95 minuter ett bra kollektivt försvarsspel. Surt att att inte få med sig alla tre poängen men tendenserna fanns där.

Text: Andres Kriisa