Marcus Bergholtz lämnar GAIS

Marcus Bergholtz lämnar GAIS efter två år för att fortsätta sin karriär i Lindome GIF.

Marcus Bergholtz kom till GAIS inför säsongen 2018 och tog snart en framträdande roll i lagbygget. Han spelade 29 matcher under sin första säsong och visade stort hjärta för laget men också att han trivdes fint i det lagets spelidé. Under 2019 fick Marcus en ännu större roll i laget då han fick kaptensbindeln, men han led under säsongen också av några känningar och skador som påverkade hans möjlighet att spela på sin fulla nivå. Trots det gjorde han 25 seriematcher för Grönsvart och var starkt bidragande till att vi till slut kunde säkra kontraktet.

Tyvärr blir det inte någon fortsättning för Marcus i GAIS då parterna kommit överens om att bryta kontraktet. Jonas Östergaard kommenterar beslutet:

– Vi har fört en diskussion med Marcus under en längre tid och bollat olika alternativ. Vi försökt att få med honom i den omstart som vi vill se i GAIS medan han har känt att han behöver något av en egen omstart. Med tanke på att vi förstärkt truppen med spelare på positioner centralt i banan så har vi ändå valt att vara flexibla i denna fråga och gått med på att släppa honom till en klubb som vi inte konkurrerar med under året.

– I överenskommelsen finns klausuler som reglerar vad som skulle hända om Marcus gör succé och blir värvad till någon annan klubb under året. Övergången är knappast ett optimalt alternativ för GAIS men vi har valt att se till helheten och jag tror att det här kan vara en bra lösning för alla parter.

Marcus Bergholtz kommenterar beslutet:

– Jag vill tacka alla som har stöttat laget och sett den arbetsinsats som vi lagt ner, även om spelet hackat och varit tveksamt. Jag önskar er lycka till i framtiden och att alla gaisare får tillfälle att fira lite mer än vad vi kunnat bjuda på under min tid i klubben. Det finns ett så stort engagemang kring GAIS att om klubben bara får det att lossna så finns alla möjligheter för en väldigt ljus framtid – och det hoppas jag att vi kan få se redan under den kommande säsongen.

Ett avtal avseende övergången till Lindome GIF undertecknades igår av parterna och GAIS säger därmed tack för stora insatser under två år i klubben och lycka till i framtiden!