Harun Ibrahim klar för GAIS

GAIS fortsätter på den inslagna vägen och rekryterar ytterligare en talangfull spelare från regionen. Det är den 17-årige talangen Harun Ibrahim har skrivit på för tre år med Grönsvart.

Harun Ibrahim kommer närmast från Angereds BK där han under året gjort ett antal framträdanden som gett eko i Göteborg. Media har rapporterat om att samtliga fyra elitklubbar har varit intresserade av hans tjänster och så sent som i september provspelade han till och med för BK Häcken.

Hisingsklubben ska ha fått upp ögonen för Harun i samband med att man kvalade i Svenska Cupen mot just ABK och Harun imponerat i den matchen. Men till slut blev det alltså GAIS som drog det längsta strået och Ibrahim kommer att representera Makrillarna till och med säsongen 2023.

Under året har Ibrahim gjort nio matcher för ABK:s A-lag i division 3 samt två matcher i Svenska Cupen. Han har självklart också spelat ett antal matcher inom klubbens ungdomsverksamhet.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, kommenterar nyförvärvet:

– Vi är mycket glada för att ha knutit ytterligare en utvecklingsbar spelare till klubben i hård konkurrens. Det visar att den miljö som vi kan erbjuda unga spelare i form av träningsmiljö, planer, tränarstabens kompetens och klubbens övergripande inriktning är lockande för lokala talanger. Nu har vi tecknat ett A-kontrakt med ytterligare en ung kille som alla förutsättningar för att bli riktigt bra och som förhoppningsvis, ihop med till exempel Donat Zejnullahu, Nuha Jatta, Youssef Fayed och Julius Johansson, kan konkurrera om platser i startelvan under nästa säsong.

Vi hoppas kunna publicera en intervju med Harun under veckan.