GAIS matchtrupp mot FC Trollhättan

GAIS spelar under onsdagskvällen årets tredje träningsmatch då FC Trollhättan kommer på besök till Valhalla IP. Efter två 0-2-förluster i de två tidigare drabbningarna håller vi tummarna för att målnollan spräcks och försäsongens första seger.

FC Trollhättan håller till vardags till i Division 1 Södra och slutade förra säsongen på en femte plats i serien. Klubben är en sammanslagning av de tidigare rivalerna Trollhättans IF och Trollhättans FK som båda låg i division 2 vid samgåendet 2001. Det finns säkert dom som skulle säga att FCT:s främsta sportsliga merit är att man spelat två säsonger i Superettan, 2008-2009. Men då har man ju missat att grönsvarta legendaren Björn Andersson har representerat klubben under hela fyra säsonger.

Andra bekanta namn i bortalagets led är tränare som Stefan Vennberg, som spelade i GAIS 2002-2005, och Jesper Ljung. TIdigare har även Petrit Zhubi lirat i Trollhättan och idag hittar vi Alexander Leksell och Johan Lundgren i klubbens led. Dessutom provspelar Måns Saebbö för FCT.

GAIS.se fick en pratstund med huvudtränare Stefan Jacobsson inför matchen.

Det blev förlust mot Lindome i helgen, vad är dina tankar om den matchen så här några dagar efter.

– Det är väl lite blandade tankar, vi hade såklart hoppats på ett bättre resultat men det finns också positiva saker som vi tar med oss. Jag tycker att vi gjorde flera saker bra utifrån vad vi hade pratat om inför matchen.

– Vi hade bestämt oss för att ha en mer kompakt uppställning när vi inte hade boll och att inte tokpressa för högt. Det gav Lindome stort bollinnehav på egen planhalva, men dom hade svårt att spela sig fram till några direkta lägen. Så försvarsspelet var på hela taget bra och det är en viktig bit att sätta tidigt. Sedan var vi bra i omställningarna där vi ju skapade fem, sex kvalificerade målchanser och där vi med lite bättre effektivitet borde ha gjort två, tre mål.

– Men Lindome ska ha cred för sitt fina passningsspel och att man var bra på att stoppa våra uppspel. Sedan hoppas jag att vi ska kunna lösa den biten om vi möter liknande motståndare framöver. När backlinjen nådde någon av våra tre offensiva killar så spelade vi ju direkt bort fem hemmaspelare och det hade vi kunnat göra i större utsträckning.

– Jag hoppas att det inte är alltför många som hänger upp sig på resultatet. Vi vill såklart vinna alla matcher, men det är lagets utveckling som är det viktiga och så kommer det att vara under hela försäsongen.

Vad hoppas du att få se i matchen mot FC Trollhättan?

– Vi tar det lite vecka för vecka, match för match och försöker att lägga till några få saker som vi vill att laget ska jobba med. Helheten ska ju sitta när det är dags för seriepremiär och jag tycker nog att vi ligger rätt bra till i förhållande till vår plan.

– Mot Trollhättan ska vi fortsätta att slipa på vår speluppbyggnad och se till att få fler längre anfall. Sedan vill jag se lite tydligare djupledshot och att vi kan skapa chanser på det sättet. Vi har också pratat vidare om vårt presspel som kan bli lite tydligare, där jag hoppas att vi kan se att vi sätter in pressen vid givna triggers och att vi kan fortsätta att vara kompakta även när vi pressar lite högre.

– Sedan kommer vi fortsatt att vara noga med belastningsnivå och se till att vi ger spelarna en rimlig fysisk ansträngning. Det gynnar kanske inte resultatet men vi är inställda på en utveckling som är av typen sakta men säkert.

Hur ser läget ut i truppen, några ändringar jämfört med matchen mot Lindome? 

– Jämfört med i lördags så kommer Jesper Brandt och Adam Wästlund tillbaka efter sjukdom. Däremot får August Wängberg och Ricky Yarsuvat som drabbats av samma åkomma vila även mot Trollhättan.

– Nikola Ladan hade kunnat spela men vi kommer att ge honom någon vecka till för säkerhets skull. Emil Wahlström har sett bra ut under uppstarten men han fick en mindre känning under förra veckan så samma sak gäller för honom. Niclas Andersén är i träning och kommer att köra fullt från och med fredag. Så nästa vecka hoppas jag att vi har en full A-trupp i träning och att de flesta kommer att vara redo för speltid mot Östers IF.

Det låter som att det blir några U-spelare som kommer att få chansen även mot Trollhättan.

– Ja, ska man se någon fördel med att vi haft sjukdomar i truppen och några spelare under rehab så är det ju att jag fått bra koll på U19-spelarna. Så här långt får jag säga att det ser intressant ut och dom som har varit med under matcher och träningar har gjort det bra. Vi har ju till exempel Kenan Karaduz som var den ende av utespelarna som gjorde 90 minuter mot Lindome och gjorde det bra. Men det finns fler namn på den listan och det blir ett gäng som kommer att få visa upp sig även i denna matchen.

Lycka till mot Trollhättan!

– Tack för det, vi jobbar på lite steg för steg.

Inför matchen

Detaljerna:
Vad: GAIS – FC Trollhättan.
När: Onsdag 5/2 kl. 19.00.
Var: Valhalla IP.

Matchinfo
Välkommen till Valhalla IP, arenan öppnar kl. 18.00 och det går att gå in från båda kortsidorna. Entré betalas i spärren med Swish eller kontakter. Priserna är som vanligt 100 kr för vuxen, 50 kr för ungdom/student/pensionär och barn under 13 år går in gratis.

GAIS Tifo sköter kioskförsäljning och även här kan man betala med Swish eller kontakter. Makrillarna är på plats och säljer souvenirer.

Matchtruppen
GAIS kommer till match med följande trupp:

1. Mattias Karlsson
2. Kenan Karaduz
4. Emil Krenauer
5. Philip Arnberg
6. Carl Elfgren Nyström
7. Donat Zejnullahu
8. Joackim Åberg
9. Paulo Marcelo
10. Mervan Celik
11. Julius Lindberg
12. Youssef Fayad
13. Fredrik Martinsson
14. Jesper Brandt
16. Adam Wästlund
17. Gustav Kristensson
18. Boris Lumbana
19. Julius Johansson
20. Predrag Randjelovic
21. Sebastian Bertolozzi
24. Malte Runevik
25. Anton Snibb
30. Oscar Ekman