GAIS matchtrupp inför Akropolis IF

Under lördagseftermiddagen väntar den sista hemmamatchen i Superettan 2020. Det är nykomlingen Akropolis som kommer till Gamla Ullevi i med uppdraget att säkra en topp 5-placering i tabellen, medan GAIS kämpar om livsviktiga poäng för att få fast tabellmark under fötterna.

Tack för att du stöttar GAIS genom att lösa en stödbiljett – eller flera – via denna länk eller via Swish 123 018 6734.

Inför matchen tog vi ett snack med Stefan Jacobsson för att pejla läget i laget och höra om vilka spelare som blivit uttagna i matchtruppen – och det blir ett par ändringar jämfört med förra omgången. Vi får nämligen tillbaka två spelare som kan visa sig vara riktigt värdefulla för laget under seriens slutspurt.

Hej Stefan, hur är läget med två omgångar kvar?

– Jodå, läget är bra nu, men det var en tung förlust i förra omgången och det satt i några dagar. Men det gäller att man kan lära sig att lägga matcher bakom sig och se fram emot nästa utmaning och det har vi lyckats med och sedan några dagar är allt fokus på Akropolis. Vi hade en bra taktisk genomgång och träning idag och vi känner oss väl förberedda inför matchen.

Vi har varit nära några av topplagen under hösten, J-Södra, Degerfors och Öster, men inte räckt till fullt ut. Hur ska vi göra för att utgången ska bli en annan mot Akropolis?

– Ja, det är inte så mycket som skiljer lagen åt i matcherna så det blir ofta detaljer som avgör. Men jämfört med senaste matchen så behöver vi bli bättre på att bryta igenom motståndarens linjer och skapa fler målchanser, samtidigt som vi kan undvika att öppna för lägen för Akropolis.

Hur ser du på lördagens motstånd?

– Akropolis är ett skickligt lag som vill ha mycket boll så det gäller att vi har tålamod med det. Att vi kan sätta vårt försvarsspel både högre upp i banan och när vi hamnar längre ner. Jag tycker att vi var kompakta mot Öster och det kommer vi att behöva vara även på lördag, det är viktigt att vi kan få hejd på Akropolis så att dom inte får för bra betalt för sitt spel.

För oss är det mycket som står på spel medan vår motståndare är klara för fortsatt elitspel sedan länge. Hur kan det påverka matchbilden?

– Akropolis har gjort det bra under året och kan vara nöjda oavsett vad som händer i de sista omgångarna. Det är klart att dom är sugna på topp fem i tabellen så jag räknar med att det kommer att bli en stentuff match. Dessutom behöver dom ju inte känna några nerver inför avslutningen på serien och sådant skulle kunna vara en fördel.

Vår poängskörd på sistone har inte varit något att skriva hem om, funderar ni på att förändra något inför de sista matcherna för att säkra viktiga poäng?

– Nej, inte det kan jag inte säga. Den 4-2-3-1-formation som vi kört med under hösten har ju huvudsakligen fungerat bra, så om det blir några förändringar så är det inte i alla fall inga stora drag. Vi vet ju en del om hur Akropolis kommer att spela så kanske att det kan bli någon mindre justering utifrån det.

Hur ser läget i truppen ut inför matchen, något nytt att rapportera?

– Vi har inga nya skador eller sjukdomar, men däremot är det konstaterat att Calle Elfgren Nyström har en bristning i en vad och det gör att han får stå över även denna vecka. Med lite tur är han tillbaka i truppen till sista omgången. Positivt är att Jesper Brandt och Mervan Celik är tillbaka i truppen efter sina respektive skador. Men vi kommer till spel med en 19-mannatrupp som vi sedan minskar med en spelare inför match.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – Akropolis IF.
När: Lördag 28/11 kl. 15.00.
Var: Du följer matchen via Dplay.
Domare: Robert Daradic.
Avstängda: Inga spelare avstängda till denna match.

Köp stödbiljett
Även denna vecka är det LAGET som pryder stödbiljetterna och du köper din plåt via denna länk eller via Swish 123 018 6734. Tack för att du stöttar GAIS!

Se matchen på Dplay
Vill du följa matchen på tv så behöver du abonnemanget Total hos Dplay. Teckna i så fall gärna ditt abonnemang via denna länk – för då går faktiskt en del av pengen till GAIS. Hittills har gaisares köp av abonnemang gett klubben drygt 42 000 kr!

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
2. Charlie Weberg
3. August Wängberg
4. Joackim Åberg
5. Niclas Andersén
7. Nikola Ladan
8. Haris Cirak
9. Adnan Maric
10. Mervan Celik
11. Julius Lindberg
12 Richard Yarsuvat
13. Fredrik Martinsson
14. Jesper Brandt
16. Meinhard Olsen
18. Boris Lumbana
19. Julius Johansson
21. Emil Wahlström
24. Emin Grozdanic
33. Harry Wright

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

6. Carl Elfgren Nyström
22. Aiden Harvey
29. Donat Zejnullahu
33. Oscar Ekman