Emil Wahlström lämnar GAIS

Emil Wahlström lämnar GAIS redan innan den sista omgången i Superettan.

Det är mycket som är annorlunda med säsongen 2020 och bland annat det faktum att vi spelar matcher i december. Eftersom det är vanligt att spelarkontrakt går ut per den 30:e november har många klubbar hamnat i en situation där avtal behöver förlängas för att säsongen ska kunna slutföras med befintlig trupp.

Tyvärr har GAIS nu hamnat i ett läge där vi inte lyckats nå en förlängning med Emil Wahlström varför spelaren lämnar klubben med en seriematch kvar att spela.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, kommenterar den uppkomna situationen:

– Vi har fört diskussioner med Emil under veckan i syfte att förlänga avtalet över december men tyvärr har vi inte lyckats hitta någon lösning. Emil kan tänka sig att skriva på ett längre kontrakt, men med hänvisning till vår ansträngda ekonomi och att vi ännu inte vet vilken serie vi spelar i nästa år så kan vi inte fatta ett sådant beslut just nu. Jag har respekt för hans argument, men är självklart mycket besviken på att vi inte har kunnat hitta en lösning som gör att en spelare som varit två år i klubben kan slutföra säsongen. Istället får vi dessvärre konstatera att Emil lämnar GAIS redan innan sista seriematchen.

Emil Wahlström kom till GAIS inför säsongen 2019 och har då han varit skadefri stått för många fina insatser för Grönsvart. Under sin första vårsäsong bidrog han till att ge stadga till backlinjen men fick efter 10 omgångar resterande del av säsongen förstörd av en skada. I år har Emil gjort 13 framträdanden i serien varav fem från start – och vi fick senast se honom göra en fin insats i den oavgjorda matchen mot Akropolis IF.

Vi säger tack för insatserna för GAIS och önskar Emil lycka till i den fortsatta fotbollskarriären.