Information

Hasse Olsson har gått ur tiden

Idag måste vi tyvärr meddela att Hasse Olsson, en av spelarna som var med och vann GAIS senaste Svenska Mästerskap 1954, har gått ur tiden.

Hasse var, vid sidan av “Töta”, Sernros, Jingård, Sanny och Karl-Alfred med flera,  en av 13 spelare som belönades med guldmedalj efter säsongen den Allsvenska säsongen 1953/54. I Grönsvart spelade han en poängstark högerytter med snabbhet som adelsmärke, han ska ha sprungit 100 meter på 11 sekunder blankt.

Han blev också omtalad för sin förmåga att göra sina mål “klumpvis” och i en match under säsongen 1956 gjorde han sex mål på Sandvikens IF, fem av målen kom i andra halvlek. Han gjorde också fem mål på Hammarby IF (1955) och fyra mot Lycksele IF (1956).

Hasse togs ut till landslaget vid en handfull tillfällen men fick nöja sig med en plats på bänken. Däremot spelade han för det svenska handbollslandslaget vid sex tillfällen.

Totalt blev det 134 seriematcher och 44 mål för Atleterna för Hasse som fyllde 90 år i november 2020. Våra tankar går idag våra tankar till barn, barnbarn och barnbarnsbarn, andra anhöriga och vänner. Tack för dina insatser för GAIS, Hasse. Vila i frid.