GAIS U19 klara för Allsvenskan 2021

GAIS U19-killar är klara för att spela i P19 Allsvenskan 2021.

GAIS U19-lag vann tidigare under säsongen sin serie och gick vidare till ett spännande kval om att avancera till P19 Allsvenskan. Vi vann en första kvalruna och lottades därefter att möta Ängelholms FF och Åtvidabergs FF och han hinna med två matcher innan corona-restriktioner gjorde att kvalet avbröts. Efter en 3-1-seger borta mot ÅFF hade Grönsvart fina förutsättningar för att kunna bli ett av lagen som går upp – trots att man förlorade hemma mot ÄFF.

Men efter dessa matcher sköts kvalets sista match mellan FF-lagen upp – för att senare ställas in – och det var då oklart hur kvalet skulle avgöras. Ursprungligen skulle två av de tre lagen flyttas upp men nyligen kom dock besked om att alla de tre lagen i det andra avslutande kvalet till P19 Allsvenskan flyttas upp.

GAIS gratulerar spelartruppen och ledarstaben med huvudtränare Alexander Severin i spetsen för en mycket väl genomförd säsong som spelats med utmanande förutsättningar. Seriespelet genomfördes med 11 raka segrar och det följande kvalspelet gav 7 av 9 poäng.

GAIS sportchef för P15-U19 Kenneth Gustafsson ger följande kommentar:

– Det är glädjande för alla i akademiverksamheten att U19 tar steget upp. Dels är det ett kvitto på att våra ledare, även de i de yngre lagen, gör ett bra jobb med att utveckla spelarna så att de klarar av att prestera bra på U19-nivå. Dels innebär det här också fler kommande matcher på en högre nivå vilket ytterligare kommer utveckla spelarna individuellt vilket ju är främsta syftet med akademi-verksamheten.

– Många i spelartruppen kommer vara kvar och spela allsvenskan under nästa säsong medan några faller för åldersstrecket. Bland de spelarna finns stor potential, men som vi bedömer behöver lite mer tid innan de är redo för vår A-trupp. De fortsätter sin satsning på seniornivå i föreningar vi har god dialog med och där vi fortsätter att följa dem. Sedan tidigare har det meddelats att Youssef Fayad tagit steget upp till A-truppen.