GAIS matchtrupp mot Umeå FC

Det blir en ändring i GAIS matchtrupp när vi under måndagens förmiddag flyger för att möta Umeå FC i en av raden av viktiga matcher under seriens slutspurt.

Under måndagen flyger GAIS till Umeå för att spela den 25:e matchen i årets upplaga av Superettan. Självklart är det Umeå FC som står för motståndet och som vanligt vid den här tiden på året står det enastående viktiga poäng på spel. Inför matchen ligger GAIS på tionde plats i en haltande tabell med 29 poäng, medan hemmalaget är nästjumbo med 18 pinnar.

För Umeå är matchen mot Makrillarna något av sista chansen att ha en realistisk chans att rädda kontraktet. Det är i dagsläget åtta poäng upp till Trelleborgs FF som ligger på den sista kvalplatsen, så det är en svår uppgift som väntar. Men räkna med att man är inställda på att ta en trea i mötet med Atleterna.

Umeå har dock inte motsvarat förväntningarna på hemmaplan under säsongen. Man har bara tagit en seger och de åtta poäng som man bärgat gör dom till seriens sämsta hemmalag. Inte heller kommer man till matchen med någon lovande formkurva, på de fem senaste omgångarna har det bara blivit en poäng då man nådde 3-3 borta mot Akropolis.

GAIS har ju som bekant haft en period då spelet stämt bättre än under stora delar av vårsäsongen och då poängskörden växt i snabb takt via ett antal segrar. Men under de tre senaste matcherna har vi inte varit lika lyckosamma med förluster mot topplagen Halmstads BK och Jönköping Södra IF, samt ett kryss hemma mot Norrby IF. Det är verkligen läge för Grönsvart att vända den trenden nu och ta ett rejält steg mot säkrat spel i Superettan 2021 – tre poäng skulle ge skönt andrum nu när övriga lag på undre halvan av serien verkar ha vaknat till.

Vi tog ett snack med huvudtränare Stefan Jacobsson för att få höra hans tankar om vad som väntar i Umeå.

– Vi ser på den här matchen som vi sett på alla matcher hittills. Vi möter ett lag som vi ska kunna såra och ta poäng av, men bara om vi gör jobbet fullt ut och gör en så bra insats som vi vet att vi kan göra. Men slarvar man i hur man tar sig an matchen så tar man inga poäng i den här serien som ju utmärks av att alla kan slå alla.

Flera av lagen på undre halvan har tagit poäng i denna omgången, påverkar det era tankar inför matchen på något sätt?

– Nej, inte alls. Vi är helt fokuserade på vår egen prestation och om vi klarar av att spela som vi gjort i perioder i de senaste matcherna så kommer vi att kunna skapa chanser också mot Umeå. När vi mötte dom på Gamla Ullevi så spelade vi helt ok i perioder, men så slappnade vi av lite och släppte in dom i matchen och då visade dom att dom har kapacitet att göra livet surt för oss även i den här matchen.

Ni flyger upp till Umeå, det kommer att kännas lite ovant?

– Ja, det är det mest effektiva sättet att resa till den här matchen. Det är totalt sett lite billigare och vi vinner mycket tid jämfört med buss. Förhoppningsvis gör det att vi kommer till match utan träsmak från en lång resa.

Har vi några nya skador eller sjukdomar som påverkar laguttagning eller matchtrupp?

– Nej, inga nya skador utan alla är tillgängliga förutom våra fyra långtidsskadade spelare. Men det blir en ändring i matchtruppen jämfört med matchen i Jönköping och det är att Nikola Ladan är tillbaka efter att ha kurerat en känning i en ljumske. Det gör att Julius Johansson utgår ur truppen.

För den som oroat sig för att det skulle vara karga väderförhållanden i Umeå så kan man förmodligen andas ut. Under måndagskvällen förväntas vädret vara sex plusgrader, svag sydlig vind och ingen nederbörd.

Du hittar hela matchtruppen längre ner på sidan. Kom igen Grönsvart!

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Umeå FC – GAIS
När: Måndag 26/10 kl. 19.00.
Var: Du följer matchen på Dplay.
Domare: Robert Daradic.
Avstängda: Inga spelare avstängda inför matchen.

Se matchen på Dplay
Vill du följa matchen på tv så behöver du abonnemanget Total hos Dplay. Teckna i så fall gärna ditt abonnemang via denna länk – för då går faktiskt en del av pengen till GAIS. Hittills har gaisares köp av abonnemang gett klubben drygt 41 000 kr!

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
2. Charlie Weberg
3. August Wängberg
4. Joackim Åberg
5. Niclas Andersén
6. Carl Elfgren Nyström
7. Nikola Ladan
8. Haris Cirak
9. Adnan Maric
11. Julius Lindberg
12. Richard Yarsuvat
13. Fredrik Martinsson
14. Jesper Brandt
16. Meinhard Olsen
18. Boris Lumbana
21. Emil Wahlström
24. Emin Grozdanic
33. Harry Wright

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

10. Mervan Celik
22. Aiden Harvey
29. Donat Zejnullahu
33. Oscar Ekman

Mervan, Aiden, Donat och Oscar har samtliga åkt på allvarliga skador som håller dom borta under resterande del av säsongen 2020.