GAIS matchtrupp mot Jönköping Södra IF

Under torsdagen tar sig Makrillarna an J-Södra i hopp om att kunna hålla avståndet till de nedre strecken. Och om det är mycket som förändras när tiden går – så påminner tabelläget för de båda lagen mycket om förra säsongen.

GAIS är som bekant inne i en riktigt intensiv matchperiod och på torsdagskvällen är det dags för nästa drabbning. Efter 3-3-krysset mot Norrby IF i fredags och cupvinsten mot Ekedalens SK väntar nu en riktigt svår bortamatch, nämligen Jönköping Södra på Stadsparksvallen.

J-Södra är seriens bästa hemmalag och med resultatraden 9-2-1 har man tagit 29 poäng på tolv matcher. Jämför vi det med att GAIS tagit nio poäng på elva bortamatcher så är det i alla fall enkelt att peka ut vilket lag som kommer att stå som favoriter hos spelbolagen. Inte minst nu när smålänningarna jagar den Allsvenska kvalplatsen – och man måste vinna för att inte ge fördel till huvudkonkurrenten Östers IF.

Men även GAIS är ju inblandade i en tuff slutspurt där sju lag ligger inom nio poäng krigar för att undslippa de negativa kvalplatserna. Så vi kan utgå ifrån att inget av lagen kommer att ha någon fördel av att man måste knipa poäng – det behovet är lika stort i båda lägren.

Tittar vi sedan i på lagens form så ser vi att båda lagen har tagit tio av 15 pinnar genom tre vinster och ett kryss på de fem senaste matcherna. Det kan ju också vara en indikator på att detta kommer att vara en jämnare tillställning än vad tabellen antyder.

När vi i oktober 2019 åkte till Stadsparksvallen var läget ett liknande, hemmalaget jagade uppflyttning och Grönsvart försökte komma undan nedflyttningsspöket. Då vann Atleterna med 2-1 efter mål av August Wängberg och Paulo Marcelo och vann tre oväntade poäng som hjälpte till att fixa kontraktet.

Som du ser, det är mycket som är sig likt när vi jämför torsdagens match med den för ett år sedan. Låt oss hoppas att det också kan gälla resultatet och poängfördelningen! I ärlighetens namn måste vi ju också konstatera att årets GAIS tagit fler poäng och gjort fler mål – och ser bättre ut – än förra årets upplaga och det talar såklart också till vår fördel.

GAIS åker till Jönköping med samma trupp som vi ställde på benen mot Norrby i fredags. Alla som spelade i förra seriematchen fick ju stå över cupmötet så förhoppningsvis har killarna hunnit återhämta sig och kunnat ladda om.

Kom igen Grönsvart!

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Jönköping Södra IF – GAIS – Norrby IF.
När: Torsdag 22/10 kl. 19.00.
Var: Du följer matchen på Dplay.
Domare: Enzo Vesprini.
Avstängda: Inga spelare avstängda inför matchen.

Se matchen på Dplay
Vill du följa matchen på tv så behöver du abonnemanget Total hos Dplay. Teckna i så fall gärna ditt abonnemang via denna länk – för då går faktiskt en del av pengen till GAIS. Hittills har gaisares köp av abonnemang gett klubben drygt 41 000 kr!

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
2. Charlie Weberg
3. August Wängberg
4. Joackim Åberg
5. Niclas Andersén
6. Carl Elfgren Nyström
8. Haris Cirak
9. Adnan Maric
11. Julius Lindberg
12. Richard Yarsuvat
13. Fredrik Martinsson
14. Jesper Brandt
16. Meinhard Olsen
18. Boris Lumbana
19. Julius Johansson
21. Emil Wahlström
24. Emin Grozdanic
33. Harry Wright

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

7. Nikola Ladan
10. Mervan Celik
22. Aiden Harvey
29. Donat Zejnullahu
33. Oscar Ekman

Mervan, Aiden, Donat och Oscar har samtliga åkt på allvarliga skador som håller dom borta under resterande del av säsongen 2020. Nikola Ladan har en känning i en ljumske som gör att får stå över matchen.