GAIS matchtrupp mot Falkenbergs FF

Vi noterar tre ändringar i GAIS matchtrupp inför lördagens träningsmatch mot ex-allsvenska Falkenbergs FF – och bland annat är #26 tillbaka i laget.

GAIS styr mot Borås och Rydahallen dit matchen flyttats med en 22-mannatrupp och vi noterar några roliga nytillskott i densamma. Till att börja med är Malkolm Moenza tillbaka i tröja 26 och spelar i grönsvart för första gången sedan 29 juli 2017 då GAIS förlorade med 2-1 borta mot Gefle IF (efter en tveksam straff på övertid). Välkommen tillbaka Malkolm!

Vidare är Julius Lindberg tillbaka i truppen efter att ha stått över onsdagens match mot FC Trollhättan med anledning av att en person i hans umgängeskrets testats positivt för covid-19. Nu har Julius testat negativt och är säkert spelsugen efter några dagar i karantän.

Vi gläds också åt att Youssef Fayad, U19-liraren som flyttades upp till A-laget i november förra året, är med i truppen för första gången i år. Youssef åkte på en smäll mot ett knä tidigare under försäsongen men är nu alltså åter redo för match.

Akademispelarna Emre Balci och Aram Margosyan som stod för fina insatser under andra halvlek i onsdags utgår ur truppen ihop med Jesper Brandt som står över matchen för att inte ta några risker med för hög belastning. Du hittar hela matchtruppen längre ner på denna sida.

Vi fick ett kort snack med GAIS tränare Stefan Jacobsson inför matchen för att få koll på hur han ser på matchen.

– Vi kommer att förändra mönstret lite grann jämfört med de två tidigare matcherna och det kommer inte att bli två olika elvor som startar i dom båda halvlekarna. Vi kommer fortsatt att göra en hel del byten och fördela belastningen över truppen, men det lär vara några spelare som får lite mer speltid mot FFF.

– Vi fortsätter med 4-3-3 men det blir säkert några av spelarna som får nya utgångspositioner jämfört med tidigare matcher. Det är så det är på försäsongen och vi kommer att fortsätta att testa relationer och kombinationer i laget även under kommande veckor.

Hur ser du på matchen mot FC Trollhättan nu med någon dags distans?

– Det var en okej match men vi spelar med lite sämre tempo och gör lite fler tekniska fel jämfört med mötet med Norrby. I första halvlek sågar vi oss igenom på ett bra sätt vid ett flertal tillfällen, men slarvar lite med sista passningen. Det var en okej match men vi hoppas att kunna göra det lite bättre mot Falkenberg.

Vad tar vi med oss från FCT-matchen och bygger vidare på mot FFF?

– Vi ser fortsatt att vi har bra intentioner i speluppbyggnaden och att vi är bättre på att spela oss ur situationer och att ta oss upp i planen. Det är ett moment där det jobb vi gjorde under 2020 har gett resultat och jag hoppas att vi kan få se det även i kommande matcher. Det är ju också en helt grundläggande del i vårt spel så förhoppningsvis kan vi bygga vidare på och utvecklade det under hela säsongen.

Du kan läsa Motståndarkollen om Falkenbergs FF via denna länk. Matchen spelas inför tomma läktare men du kan följa Atleternas framfart via Discovery+ (mer info via länken nedan).

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Falkenbergs FF – GAIS.
När: Lördag 13/2 kl. 15.30.
Var: Du följer matchen på Discovery+.

Följ matchen
Matchen spelas utan publik men du kan se matchen hos Discovery+ förutsatt att du har abonnemanget Total. Teckna ditt avtal via denna länk så får GAIS en del av intäkten.

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
3. Aiham Ousou
4. Joackim Åberg
5. Niklas Andersen
6. August Wängberg
7. Nikola Ladan
8. Viktor Alexandersson
9. Adnan Maric
11. Julius Lindberg
12. Theodore Persson
16. Johan Andersson
17. Nuha Jatta
18. Boris Lumbana
19. Julius Johansson
20. Daniel Sterner
21. Fredrik Martinsson
22. Nikola Jelacic
24. Emin Grozdanic
26. Malkolm Moenza
27. Youssef Fayad
30. Erik Westgärds
32. Harun Ibrahim

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

Daniel Hultqvist har en åkt på en bristning i vaden och blir borta några veckor till. Oscar Ekman, Aiden Harvey, Donat Zejnullahu och Richard Yarsuvat är på väg tillbaka efter mer allvarliga skador och är inte tillgängliga än på ett tag.