GAIS matchtrupp mot Degerfors IF

Under lördagen spelar GAIS borta mot serieledande Degerfors IF i den 27:e omgången av Superettan och som vanligt är det viktiga poäng som står på spel.

DIF har chansen att kvalificera sig för Allsvenskan 2021 om man vinner och Jönköping Södra samtidigt tappar poäng hemma mot Norrby. GAIS kan å sin sida ta ett stort steg mot att säkra kontraktet om man får med sig poäng hem.

Det blir två ändringar i den grönsvarta matchtruppen jämfört med hemmasegern mot AFC Eskilstuna. Haris Cirak är avstängd eftersom han fick sitt fjärde gula kort för säsongen i förra matchen och Harry Wright har åkt på en fingerskada som gör att han får stå över matchen. Den senare ersätts med Erik Westgärds som vi sett i många matchtrupper tidigare i år medan Haris ersättare är något av en bomb.

In i truppen kommer nämligen Youssef Fayad som blev blev klar för A-truppen tidigare i veckan. Youssef har varit något av en poängmaskin i U19-laget under året och nu får han chansen att göra A-lagsdebut.

Kom igen Grönsvart!

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Degerfors IF – GAIS.
När: Lördag 7/11 kl. 17.30.
Var: Du följer matchen på Dplay.
Domare: Richard Sundell.
Avstängda: Inga spelare avstängda inför matchen.

Se matchen på Dplay
Vill du följa matchen på tv så behöver du abonnemanget Total hos Dplay. Teckna i så fall gärna ditt abonnemang via denna länk – för då går faktiskt en del av pengen till GAIS. Hittills har gaisares köp av abonnemang gett klubben drygt 41 000 kr!

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
2. Charlie Weberg
3. August Wängberg
4. Joackim Åberg
5. Niclas Andersén
6. Carl Elfgren Nyström
7. Nikola Ladan
9. Adnan Maric
10. Youssef Fayad
11. Julius Lindberg
12 Richard Yarsuvat
13. Fredrik Martinsson
16. Meinhard Olsen
17. Nuha Jatta
18. Boris Lumbana
19. Julius Johansson
21. Emil Wahlström
24. Emin Grozdanic
30. Erik Westgärds

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

8. Haris Cirak
10. Mervan Celik
14. Jesper Brandt
22. Aiden Harvey
29. Donat Zejnullahu
33. Oscar Ekman
33. Harry Wright

Harry Wright har åkt på en fingerskada som gör att han får stå över matchen mot Degerfors.  Jesper Brandt har en fotskada men bör kunna vara tillbaka till nästa match. Mervan, Aiden, Donat och Oscar har åkt på allvarliga skador som håller dom borta under resterande del av säsongen 2020.