GAIS lånar målvakt från Ipswich Town

GAIS har kommit överens med Ipswich Town FC om ett lån av målvakten Harry Wright under resten av säsongen 2020.

Harry Wright blir därmed den tredje förstärkningen av Makrillarnas A-trupp inför andra halvan av Superettan. Harry Wright är 21 år och har spelat med klubbens akademi och ungdomslag, senast i U23-laget. Han har kontrakt med Town till halvårsskiftet 2021 och han har tidigare varit utlånad till Chelmsford City FC.

Nicklas Karlström, sportchef i GAIS, kommenterar vårt senaste spelartillskott:

– VI har som bekant tittat på att ta in en kapabel målvakt sedan Oscar Ekman skadade sig. Erik Westgärds är en enormt lovande målvakt, men det hade varit en lite väl stor uppgift att ta över i buren över längre tid om Mathias skulle bli skadad. Vi fick upp ögonen för Harry Wright under sommaren och han har varit vårt första val, men vi kunde inte genomföra övergången förrän det var klart vilka karantänsregeler som gäller under hösten.

– Nu har vi fått klart för oss vad som gäller och Ipswich har gått med på att släppa Harry till oss. Tanken är att han kommer till Göteborg inom kort och att han börjar träna med laget per omgående. Han kommer också att vara spelklar utan någon längre väntan.

Som fotnot kan nämnas att Harrys har att brås på – hans pappa är nämligen Richard Wright som under 90- och 00-talet spelade för Ipswich, Arsenal, Everton och West Ham, samt har gjort två landskamper för England.

Välkommen till GAIS, Harry!