Aiden Harvey förlänger med GAIS

AIden Harvey har idag förlängt sitt avtal med GAIS över säsongen 2021.

Aiden kom som 17-åring till GAIS Akademi 2015 och flyttades upp till A-truppen inför säsongen 2018. Han gjorde sin första tävlingsmatch för Grönsvart under det årets lyckade cupäventyr och fick senare under säsongen även chansen att visa sin talang i seriesammanhang. Debuten i Superettan blev minst sagt lyckad då han imponerade som kantspringare till höger och stod för assisten när laget utjämnade till 1-1 i hemmamötet med Degerfors IF.

Under säsongen 2019 blev det mer speltid för Aiden och totalt blev gjorde han 17 matcher för Makrillarna – det hade dock blivit klart fler om han inte drabbats av en knäskada. Efter genomförd rehab var han sedan tillbaka under höstsäsongen 2020, men drabbades i oktober av ytterligare en knäskada och och var därefter hänvisad till ytterligare rehab-träning.

NIcklas Karlström, sportchef i GAIS, kommenterar kontraktsförlängningen:

– Vi vet att Aiden har kvaliteter som håller på elitnivå och han har varit många år i klubben. Därmed är han en spelare som vill gärna vill se i laget även framöver och därför har det varit givet att vi ville förlänga avtalet. Nu har vi kommit överens om en förlängning om ett år och därmed får Aiden chansen att köra rehab hos oss till dess att han är klar för comeback på planen. Jag hoppas att vi framåt sommaren får se honom konkurrera om en plats i startelvan.