Söndag: Hårde Georg uppmanar: Bli medlem i GAIS

Idag vill vi påminna om att lösa medlemskap inför GAIS årsmöte som genomförs under måndagskvällen med start kl. 18.30.

2022-03-13 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Idag vill vi påminna om att lösa medlemskap inför GAIS årsmöte som genomförs under måndagskvällen med start kl. 18.30.

Läs mer och lös ditt medlemskap via denna länk.

I klubbens önskan om att vi ska kunna växa GAIS-familjen och bli fler som ansluter sig till vårt traditionsrika sällskap kom vi härom dagen att tänka på en av klubbens största "insamlare" genom tiderna. Du känner ju vår historia väl och minns säkert insamlingar som har gjorts i supporterled - från männer med spänner till GAIS-hjälpen.

En tidig och mångårig föregångare vad gäller att skapa intäkter för vår verksamhet är Georg Peterson, idag 87 år. Genom åren har han legat bakom idéer och drivit initiativ som medlemslotteri, julkalendrar, tipspool och Bingolotter.

Men han var också fantastisk på att värva medlemmar till GAIS och vi hoppas att du vill hjälpa oss att ta den traditionen vidare. Börja med att lösa ditt eget medlemskap - men hjälp oss gärna att värva även en kollega, granne eller kusin. Georg Petersson fick under 80-talet smeknamnet Hårde Georg, eller snarare - han tog själv det epitetet delvis på skämt och delvis på allvar.

Han berättar så här i klubb-tv inslag från 2008 (som du hittar vi denna länk):

– Vi hade ju en tränare som hette Tom Lilledal som kallade sig för "Tuffe Tom" och då tog jag namnet Hårde Georg för jag kunde uttrycka mig lite skarpt i skrift.

– Visserligen kallas jag Hårde Georg men jag dementerar å det bestämdaste att publiken ska vara tvungen att tömma sina plånböcker vid utgången.

Här nedan ser du en bild från 1983 när Hårde Georg försökte att öka antalet medlemmar med ett inlägg i Makrillen.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER