GAIS inleder samarbete med UN Women Sverige

2021-11-18 1:00

Caroline Gut

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

GAIS är väldigt glada och stolta över att vi har inlett ett samarbete med UN Women Sverige och att vara en del av deras HeForShe-rörelsen. Föreningen har redan ett värdegrundsarbete där vi kontinuerligt arbetar med frågor som rör respekt och allas lika värde gentemot våra ungdomsspelare – att vi nu är med som ambassadörer för HeForShe är ett sätt för oss att vidare signalera att vi står upp för ett rättvist och jämställt samhälle.

Vi har en väg att vandra inom klubben för att på riktigt och verkligt vara en fullt ut jämställd förening, men med det sagt är vi enade och övertygade att det är den vägen vi ska gå för att också kunna förverkliga så många drömmar som möjligt, att få guida spelare i olika åldrar att nå sin fulla potential. Vi uppmanar därför alla trogna gaisare, hängivna medlemmar och supportrar att ställa er bakom HeForShe-rörelsen och dess principer.

Vår ambition är att fler och fler tjejer ska börja spela fotboll i GAIS och stärka vår position när det gäller jämlikhet och jämställdhet, vilket gör att det faller sig naturligt att fortsätta och att intensifiera vårt arbete. Om våra A-lags spelare tar ställning för och engagerar sig i dessa frågor så bidrar det till ett bättre samhälle, både för oss och för alla andra.

Magnus Sköldmark
Klubbchef GAIS

Klicka här för att skriva på för HeForShe

Klicka här för att läsa mer om vår värdegrund

Klicka här om du är tjej 8-10 år och vill börja spela i GAIS

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER