Gå i Pride-paraden med GAIS på lördag!

Alla gaisare är välkomna att gå tillsammans med GAIS personal, styrelse och spelare i Pride-paraden på lördag den 10/6. Temat för West Pride-festivalen 2023 är ”Idrott ur ett HBTQI-perspektiv”.

2023-06-08 16:00

GAIS

Samhälle

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Alla gaisare är välkomna att gå tillsammans med GAIS personal, styrelse och spelare i Pride-paraden. I paraden går varje år ca 20000 människor och minst lika många står i publiken längs gatorna. GAIS kommer att gå tillsammans med andra föreningar, t.ex. Frölunda HC, Qviding FIF och IFK Göteborg, bakom RF-SISU och den gemensamma banderollen ”Idrottsrörelsen gör Sverige starkare”. Samtliga föreningar kommer att ropas upp i högtalarna på Götaplatsen.

Ta gärna på dig något grönsvart! Vi samlas på Chalmers-parkeringen på Gibraltargatan klockan 12.00 den 10/6. Paraden avgår klockan 13.00 och sista person är framme på Gustav Adolfs torg klockan senast 15.00.

Den ideella organisationen West Pride arbetar för en jämlik värld och ett jämlikt Sverige fritt från fördomar och trakasserier. Inför varje års Pridefestival lyfter de därför ett aktuellt ämne för HBTQI-personer. Temat för festivalen 2023 är ”Idrott ur ett HBTQI-perspektiv”.

Läs mer om GAIS samarbete med West Pride här >

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER