GAIS deltar i West Pride - för ett öppet och inkluderande idrottsliv

Årets tema för West Pride-festivalen är ”Idrott ur ett HBTQI-perspektiv”. GAIS kommer delta i Pride-paraden tillsammans med flertalet andra idrottsföreningar i Göteborg, och dessutom anordna utbildning i HBTQI-frågor för våra akademitränare.

2023-05-05 8:00

GAIS

Samhälle

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Den ideella organisationen West Pride arbetar för en jämlik värld och ett jämlikt Sverige fritt från fördomar och trakasserier. Inför varje års Pridefestival lyfter de därför ett aktuellt ämne för HBTQI-personer. Temat för festivalen 2023 är ”Idrott ur ett HBTQI-perspektiv”. HBTQI är ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner, personer med queera uttryck och identiteter samt intersexpersoner.

Att delta i West Pride är en del av GAIS kontinuerliga arbete med värdegrundsfrågor i föreningen och i samhället. GAIS är och ska vara en förening för alla, där medlemmar ska känna sig välkomna oavsett kön, etnicitet eller sexuell läggning.

West Pride har tagit fram en grundläggande HBTQI-utbildning för idrottsföreningar, som kommer att genomföras med föreningens akademitränare. Det är en workshop som ger en bred och gemensam kunskapsbas i HBTQI-frågor, med fokus på öppenhet och mångfald i föreningslivet.

Festivalen West Pride går av stapeln den 5-10 juni i Göteborg, och när vi möter Örebro SK på Gamla Ullevi den 11:e juni, så kommer samarbetet att synas ytterligare.

Den 10:e juni välkomnar vi alla gaisare att delta i Pride Parade, tidigare Regnbågsparaden. Vi är ett antal idrottsföreningar som kommer delta och går i grupp tillsammans med RF-SISU (Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna). Mer information om paraden och deltagande kommer när vi närmar oss datumet.

- Som idrottsförening har vi ett stort ansvar för att skapa ett klimat där alla känner sig välkomna både på planen och i publiken, oavsett kön, etnicitet eller sexuell läggning. Vi behöver vara förebilder för andra, och visa vägen för att samhället ska fortsätta utvecklas positivt. Det kräver kontinuerligt arbete och ett aktivt ställningstagande, och det gör vi gärna ihop med West Pride, särskilt när idrottsmiljön är årets tema, säger klubbchef Magnus Sköldmark.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER