GAIS matchtrupp mot Degerfors IF

Idag spelar GAIS försäsongens sista träningsmatch när vi möter Degerfors IF på bortaplan.

Vi fick ett snack med Stefan Jacobsson innan ledare och spelare satte sig i bussen norrut för att kolla läget i laget.

Hur är läget inför genrepet mot Degerfors?

Jag tycker att vi fortsatt är på en bättre nivå i år än vad vi var 2020. Spelet sitter bättre än förra året, vi har fin konkurrens på alla positioner och det finns stor potential för utveckling i truppen. Ger vi dom här killarna ett par år ihop så kommer det att bli riktigt bra.

Det blir en tuff utmaning. Hur har ni tänkt genomföra matchen?

– Degerfors är ett bra lag med en inarbetad spelmodell och jag tycker att dom ser väldigt spännande ut inför återkomsten i Allsvenskan. Det gäller att vi kan hantera deras höga press på ett bra sätt, annars kommer vi att få det svettigt. Sedan måste vi kunna sätta press på dom för att inte dom ska kunna bestämma spelet och tempot rakt igenom matchen. Det blir absolut en tuff utmaning men det blir också en bra värdemätare hur vi klarar oss mot bättre lag.

Blir det några ändringar i matchtruppen jämfört med förra matchen mot Varberg?

– Ja, Boris Lumbana är sjuk och får stå över matchen. Han har testat negativt och är förhoppningsvis snart tillbaka. Vi kommer att vila Daniel Sterner eftersom han är lite sliten efter försäsongen. Men det är ingen fara med honom heller utan han är klar för premiären nästa helg.

– In kommer Daniel Hultqvist som är tillbaka efter skada och vi åker till Stora Valla med en 18-mannatrupp.

Är det premiärelvan som vi får se starta matchen idag?

– Nej, det är inte alls säkert. Det kommer att avgöras under nästa veckas träning. Mot Degerfors kommer att göra ett antal planerade byten och fördela belastningen mellan killarna. Det gör ju också att det är många som har chansen att visa att man ska ha en starttröja mot Falkenberg nästa helg.

Sista matchen inför premiären, börjar vi bli redo att dra igång serien?

– Det är ju vanligt att man ser genrepet som en väldigt viktig match för att få ihop pusslet inför premiären, men i år känns det faktiskt lite annorlunda. Vi har nog känt oss klara för att börja spela tävlingsmatcher i några veckor nu.

Inför matchen

Detaljerna

Vad: Degerfors IF-GAIS.
När: Långfredag 2/4 kl. 14.00. Matchen kan följas på Discovery+.
Var: Stora Valla i Degerfors (B-plan).

Följ matchen
Matchen spelas utan publik men du kan se matchen hos Discovery+ förutsatt att du har abonnemanget Total. Teckna ditt avtal via denna länk så får GAIS en del av intäkten.

Följ GAIS
I dessa osäkra tider så vet vi inte när vi får välkomna publik tillbaka till Gamla Ullevi. Men en sak kan vi i alla fall garantera – att när vi får öppna grindarna är det våra årskortsköpare som står först i kön. Tack för att du stöttar GAIS genom att köpa årskort, läs mer via denna länk.

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
2. Daniel Hultqvist
3. Aiham Ousou
4. Joackim Åberg
5. Niklas Andersen
6. August Wängberg (K)
7. Nikola Ladan
8. Viktor Alexandersson
9. Adnan Maric
10. Adam Egnell
11. Julius Lindberg
14. Michael Kargbo
16. Johan Andersson
17. Nuha Jatta
19. Julius Johansson
24. Emin Grozdanic
26. Malkolm Moenza
30. Oscar Ekman

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

Richard Yarsuvat är på väg tillbaka efter sin fotskada och bör vara tillgänglig för matchtruppen vid månadsskiftet april-maj. Aiden Harvey och Donat Zejnullahu råkade ut för korsbandsskador under 2020 och kör rehab under våren. Båda bör vara tillgängliga igen framåt sommaren.