Povel Fagerström

Valberedningen föreslår: Povel Fagerström

Povel Fagerström talar enligt egen uppgift “tyvärr fortfarande med boråsdialekt” trots att han är göteborgare sedan han flyttade hit för att studera på 90-talet. Det var också då som den idag 52-årige Povel hängde med en kompis för att kolla på GAIS, och sedan dessa varit en inbiten supporter. Han bor i Torslanda, är gift och har två döttrar på 16 respektive 20 år. Och i Torslanda frodas supporterskapet där flera av grannarna, tillika hans nära vänner, håller den grönsvarta fanan högt.

Till vardags är han administrativ chef på Eminenta, ett konsultföretag som utför bland annat husbesiktningar. Han har även en bakgrund inom föreningslivet där han engagerat sig i lokalt, bland annat genom döttrarnas idrottsintressen. Han är ödmjuk till möjligheten att få bli invald i GAIS styrelse, men hoppas att hans prestigelösa och lösningsorienterade inställning ska kunna vara en styrka i det arbete som behöver göras.

– Alla behöver struktur, ordning och reda, och det hoppas jag att kunna bidra med om årsmötet väljer mig. Men jag är inte blåögd, jag förstår att det blir tufft och att det finns stora utmaningar att ta tag i. Jag kan se till att alla vet vad som ska göra och att det görs i tid, arbetet får inte bli för känslostyrt.

Povel har hunnit med ett antal möten med valberedningen, samt talat med de från den nuvarande styrelsen som sitter kvar eller ställer upp för omval. Och han ser ett gäng som blivit oerhört sammansvetsat av de utmaningar de fått tampas med under 2018.

Om årsmötet väljer mig så blir det fokus på att snabbt få en bra överlämning så att jag får ta del av de erfarenheter och det kontaktnät som finns. Man måste vara insatt för att kunna agera, kartlägga och prioritera.

På sikt hoppas han att GAIS starka varumärke ska kunna återfå sin glans, i formen av en etablerad storklubb med stil, klass och tradition.


Inför GAIS årsmöte den 11:e mars föreslår valberedningen Povel Fagerström som ordinarie ledamot i styrelsen. I fredags (22/2) kom information från GAIS valberedning inför det kommande årsmötet. Valberedningen berättade då att man löpande kommer att informera om de personer som man föreslår som ny ordförande, nya ledamöter, eventuella suppleanter, revisorer samt revisorssuppleanter. På GAIS.se kommer vi under tiden fram till mötet att presentera respektive kandidat i en kortare intervju.

GAIS valberedning består av Anders Björklund, Bert Granberg, Peo Ek och Tommy Leandersson
Du hittar mer information om årsmötet här: https://www.gais.se/valkommen-till-gais-arsmote/