Jonathan Åström

Valberedningen föreslår: Jonathan Åström

Jonathan Åström växte upp i Kullavik, “när det fortfarande var landet” men har nu sin fasta punkt mitt i centrala Göteborg, och är vid sina dryga trettio år en framgångsrik entreprenör och investerare. Han pratar snabbt och entusiastiskt om hur han brinner för att bygga verksamheter, bland annat fastigheter i Indonesien, tech-bolag och elmotorcyklar.

– Men nu är det lugnare, jag har nästan bara styrelseuppdrag, och så åker jag runt i världen och surfar.

Gaisare blev han när han hängde med på en match i 16-årsåldern, men det blev inget aktivt supporterskap förrän för 4-5 år sedan då han började gå på matcher igen, kände på läktarkulturen och dessutom själv började spela fotboll i division 6. Och han är hedrad av att om årsmötet väljer honom, få möjligheten att vara med och driva upp en så anrik klubb.

Jag gillar folket som hejar på GAIS och jag gillar mentaliteten i föreningen. Här kan även en ordförande gå ut på plan med en vattenflaska om det behövs. Det är så jag har jobbat med mina företag också, jag är VD men agerar även som vaktmästare eller servicetekniker!

Jonathan vill bidra med att skapa struktur, bygga organisation och förbättra förutsättningarna för säljteamet. Han ser att GAIS behöver en ekonomisk hållbarhet där man inte bara släcker bränder. Men han vill även fokusera på klubbens samhällsengagemang, som till exempel Gårdstensfotbollen som ligger nära hans eget intresse i att underlätta för ungdomar att leva hälsosamt. Men han vill inte misstas för någon som bara sitter och gör upp stora planer.

– Jag är den som både arbetar strategiskt med planen men även utför den, jag får skit genomfört.


Inför GAIS årsmöte den 11:e mars föreslår valberedningen Jonathan Åström som ordinarie ledamot i styrelsen. I fredags (22/2) kom information från GAIS valberedning inför det kommande årsmötet. Valberedningen berättade då att man löpande kommer att informera om de personer som man föreslår som ny ordförande, nya ledamöter, eventuella suppleanter, revisorer samt revisorssuppleanter. På GAIS.se kommer vi under tiden fram till mötet att presentera respektive kandidat i en kortare intervju.

GAIS valberedning består av Anders Björklund, Bert Granberg, Peo Ek och Tommy Leandersson
Du hittar mer information om årsmötet här: https://www.gais.se/valkommen-till-gais-arsmote/

Foto: Felix Gerlach