Hans Aulin

Valberedningen föreslår: Hans Aulin

När Hans Aulin fick frågan om att bli en del av GAIS styrelse insåg han att klubben i fråga är hans längsta frivilliga relation i livet. När han som sexåring flyttade till Göteborg tog hans morbror med honom på GAIS-match, och sedan dess har det varit grönsvart som gäller. Idag är han 52 år och bor i Torslanda med frun Gunilla som han har två barn med.

Hans är civilekonom med en omfattande bakgrund som ekonomichef och VD. Han arbetar sedan 15 år som fristående konsult i bolag som kräver ett förändringsarbete, framför allt när det kommer till ekonomi. Stora som små bolag anlitar honom, men han har även startat flera egna som han fortfarande är delägare i samt varit styrelsemedlem i idrottsföreningar. Och nu har han ett tydligt mål.

Jag lever kanske 30 år till, och jag ska uppleva att GAIS vinner Allsvenskan innan jag lägger fötterna i vädret. Jag tror på att det blir verklighet, men det kommer att ta några år.

Men det var inte bara drömmen om ett guld som fick honom att tacka ja till valberedningens förfrågan. Efter många år i näringslivet ville Hans få möjlighet att ge tillbaka till samhället, något han anser att GAIS gör på ett föredömligt sätt.
– Det handlar inte bara om fotboll, vi måste vara med och ta ansvar på flera sätt och det gör ju GAIS bland annat i förorten. Det vill jag vara en del av.

Att snabbt skrida till handling och kommunicera tydligt är enligt Hans själv några av hans starkaste sidor. Och han vill bidra med sin erfarenhet av att komma in i verksamheten där just ekonomin är i ett kärvt tillstånd.
– Jag följer ju GAIS i media och vi måste ta tillbaka de positiva associationerna till vårt starka varumärke. Vi kan inte leva ur hand i mun utan ha en ekonomi i balans. Och det är ingen one man show utan något vi i styrelsen måste mejsla ut tillsammans och förankra hos medlemmarna för att kunna genomföra.

Att Hans Aulin är en målmedveten man råder det inget tvivel om, och efter att han suttit i möten med både nuvarande styrelsemedlemmar och de andra som valberedningen föreslår så är han också väldigt positivt inställd till utmaningen som kommer.
– Det är ett gött gäng, och om årsmötet väljer mig så tror jag att vi tillsammans har kapaciteten att ta oss ur saxen på det sätt som krävs för att vi ska kunna börja jobba proaktivt.


Inför GAIS årsmöte den 11:e mars föreslår valberedningen Hans Aulin som ordinarie ledamot i styrelsen. I fredags (22/2) kom information från GAIS valberedning inför det kommande årsmötet. Valberedningen berättade då att man löpande kommer att informera om de personer som man föreslår som ny ordförande, nya ledamöter, eventuella suppleanter, revisorer samt revisorssuppleanter. På GAIS.se kommer vi under tiden fram till mötet att presentera respektive kandidat i en kortare intervju.

GAIS valberedning består av Anders Björklund, Bert Granberg, Peo Ek och Tommy Leandersson.

Du hittar mer information om årsmötet här.

Foto: Fredrik Persson