Tomas Vainio förlänger med GAIS

GAIS kan idag presentera ytterligare en viktig pusselbit i ledarstaben inför säsongen 2020. Det är den omtyckte målvaktstränaren Tomas Vainio som blir kvar i Grönsvart under de kommande två säsongerna.

Tomas tar därmed plats i ledarteamet ihop med Stefan Jacobsson, Fredrik Holmberg och Conor Mc Donagh. Han kommer att arbeta halvtid för klubben vilket innebär en liten ökning i arbetstid jämfört med säsongen 2019.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, kommenterar förlängningen:

– Tomas har varit en mycket omtyckt och respekterad ledare under sin tid i klubben och vi har varit helt inställda på att förlänga hans kontrakt. Efter lite diskussioner lyckades vi hitta fram till ett avtal som vi tror kan passa bra för båda parter och det känns bra att vi nu är i mål. Därmed har vi satt en stark stomme i ledarstaben för åtminstone de kommande två åren vilket vi hoppas ska kunna bidra till positiv utveckling för spelare och en förbättrad kontinuitet runt A-truppen.

I samband med att Tomas var på Gaisgården för att underteckna avtalet tidigare idag så fick vi möjlighet att kolla läget inför den nya säsongen.

Grattis till förlängningen! Hur är läget inför den nya säsongen?

– Ja, det känns riktigt bra. Nu gör ju klubben en liten nystart och vi kommer att få några nya kollegor och det känns spännande. Samtidigt så har jag förstått från såväl klubben som från spelarna att man uppskattar att jag och Conor blir kvar, det hjälper ju till med att skapa lite kontinuitet över säsongerna.

Just nu har vi bara en målvakt klar, hur tänker du kring det?

– Vi ska ju ha in ytterligare en målvakt såklart och det har vi diskuterat ingående under en tid och vi hade en sittning om det även idag. Men jag tror att vi ska kunna få ihop en bra besättning i år också.

– Jag har bra koll på Mathias sedan tidigare och faktum är att vi pratade med honom redan inför säsongen 2018, då han gjort en fantastisk säsong i Karlstad. Sedan har vi ju Erik Wästgärds i Akademin som vi kommer att ha med på många av våra träningar. Det är en kille som har alla förutsättningar att bli en riktigt bra målvakt och jag hoppas att han kan vara med oss en hel del. Sedan är han inte redo för att ta en plats över en säsong  i Superettan men han kommer säkert att bli det framöver.

Hur går tankarna i övrigt inför den kommande säsongen?

– Vi hade ju som klubb ett riktigt tungt år under 2019, men om man bara ser på gruppen av målvakter så hade vi faktiskt ett riktigt bra år. Damir och Marko var fantastiska på att sporra varandra och vi fick ihop en grym träningsmiljö som gjorde båda målvakterna bättre. Det ska vi försöka att få till i år också även om vi inte idag vet vilken målvakt det blir som kommer in för att förstärka truppen.