Wängberg och Celik är årets kaptener

Ledarstaben för A-truppen har valt August Wängberg och Mervan Celik till lagkaptener I GAIS 2024. De har fått ett jämbördigt ansvar att leda laget 2024, och vi ställde några frågor till dem!

2024-04-04 19:00

Valeri Kosyrev

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Hur känns det att bli vald som kapten för GAIS i år?

AW: Det är kul! En fin ära. För mig är GAIS den finaste klubben som finns, så det är en väldigt stor ära och det är en kul känsla!

MC: Man känner sig stolt, det gör man. Jag gillar ju att ta ansvar och visa vägen, det är det framförallt.

Ni har varit med hela vägen i resan från Div 1 till Allsvenskan, hur har den upplevelsen varit?

AW: Det är väl mina 2 bästa år fotbollsmässigt. Fotboll har aldrig varit så här kul som det är nu. Och det finns en fin kemi i truppen och en fin kemi till supportrarna, någonting som jag tycker förstärks de senaste åren. Att få göra detta i klubben man vill spela i är väldigt speciellt, och det är nog inte så många som kanske får uppleva den känslan, så det är väldigt roligt.

MC: Det har varit en resa, en rolig resa som vi gjort allihopa, spelarna, fansen, ledarna, styrelsen, tränarna, allihopa. Det är en otrolig resa vi gjort, det har varit grymt kul. För min egen del så var det en dröm för mig att ta upp GAIS till Allsvenskan igen.

Hur skulle ni beskriva er egen ledarstil samt varandras?

AW: Jag är väl kanske lite lugnare än Mervan när det gäller vissa saker. Mervan är väldigt fin, han är otroligt bra på att peppa igång oss inför matcher, där jag har lite andra egenskaper och kanske är lite lugnare. Men sen så tycker jag att mitt ledarskap kommer ut på planen och hur jag är som karaktär där. Sen så hoppas jag att jag är en trygg person som många kan vända sig till och vara ärliga med och vända sig till och vara öppna och ärliga till. Och där är även Mervan, som har en otrolig rutin som är ett bollplank till väldigt många spelare.

MC: Jag kan prata för mig själv, jag är rak och ärlig och ställer höga krav på mig själv och min omgivning. Det är det jag kan säga.

Hur pushar du dina lagkamrater inför och under match?

AW: Vad jag tycker är att man leder med exempel, att man inte backar ner och att man vågar stå upp och köra det som vi kör och jobba stenhårt. Och fortsätter det som jag vet och tror på, hur vi ska vinna matcher och det är genom ett hårt jobb. Man ska inte ta något för givet!

MC: Nej men jag kommer med bra tips och försöker peppa upp alla inför matchen. Jag säger ett par kloka ord innan matchen, det är väl det.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER