Vinst för damerna i träningsmatchen mot IK Virgo

Efter förra helgens förlust mot Hönö IS var det ett revanschsuget GAIS som äntrade Guldheden Södras konstgräsplan under lördagsförmiddagen. Vädret var ungefär lika ostadigt som spelet, men solen tittade fram när GAIS lämnade planen med en 1-5-seger. Matchfoto: Kewin Bertilsson

2024-03-24 14:35

Hedda Seebass

A-laget Dam

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Det var en tämligen jämn match mellan IK Virgo och GAIS. Grönsvart lyckades trycka in tre bollar innan vila, trots en något ostrukturerad första halvlek. Det första målet kom efter dryga 10 minuter. Fram tills dess hade bollen varit övervägande på GAIS planhalva. Svenninghed gjorde en stark löpning in bakom backlinjen från sin högerkant, och efter en klockren assist av Belizel kunde hon trycka in bollen i nät. Första målet för Svenninghed i grönsvart!


 
GAIS självförtroende växte något efter första målet, men tjejerna hade svårt att hitta en bra rytm i passningsspelet. Virgo låg högt i press, och GAIS eminenta försvar förtjänar återigen en eloge för sin stabila insats. Hedström tillsammans med Karlsson och Carlsson var svåra för motståndarna att spela förbi, och många skott fick därmed göras från distans - något som inte gav resultat för de rödsvarta.


 
En nyckelspelare på plan för GAIS var Kalméus, tillbaka efter sjukdom och med kaptensbindeln på armen. Med blick för spelet och trygghet med bollen kunde Kalméus periodvis lugna ner laget. Hon var en dirigent på mittfältet och styrde stabilt bollfördelningen. Många passningar nådde Engman och Belizel i anfallszon. Duon hade inte riktigt samma flyt med att få med sig bollen som vi sett i tidigare matcher, men skapade ändå ett antal lägen.


 
0-2 kom strax innan halvleksvila. Jacobsson, som också gjorde en bra insats på mittfältet, levererade en djupledsboll från nedre del av plan. Bollen nådde Engman som gjorde en lång löpning framåt. Virgos målvakt räddade Engmans första försök till skott, men Engman var snabbt där för returen. Belizel som kom löpande framför mål behövde bara sträcka fram en tå för att peta in den i buren. Bara några minuter därefter kom Werner igenom på egen hand och stängde första halvlek genom en välplacerad boll i målets högra hörn. 0-3 GAIS!


 
Andra halvlek fortskred ungefär som den första, anfall gjordes från båda håll och Virgo stod för ett starkt motstånd. Likt de första 45 minuterna var det förhållandevis rörigt på plan - stundtals spelade GAIS riktigt fin fotboll, men likaså gjorde motståndarlaget.


 
Drygt 20 minuter in fick Virgo med sig en hörna som gick från vänstra hörnflaggan rakt in i GAIS mål. Rödsvartas energi höjdes, men GAIS kunde stå emot och svarade istället med att utöka sin ledning - även de genom en hörna. Wallström och Kalméus gjorde en kort variant där Wallström kunde lägga in bollen framför mål. Virgos målvakt boxade ut bollen till Belizel som stod på rätt ställe. Belizel gjorde i det läget sitt andra mål i matchen. Strax därefter fick Wallgren med sig en frispark precis utanför straffområdet. Wallström klev fram, och bollen smekte ribban när den gick ovanför mål. Med ett fåtal minuter kvar att spela klev Johansson fram och avslutade matchen genom att trycka in 1-5 för GAIS.


 
Även om GAIS hade svårt att etablera sitt vanliga passningsspel och hitta samspelet under lördagens match, blev det en övertygande seger. Tempot och intensiteten som setts tidigare var inte lika påtaglig, men resultatet av matchen var ändå positivt. Denna gång satt avsluten där de skulle!


 
 
Kommentar från matchens lagkapten Maria Kalméus om matchen:
Jag tycker vi hade bra energi, men det var en ganska böljande match. Vi hade vissa perioder där vi fick till pressen och spelet riktigt bra, och andra perioder där vi var lite lägre i energi. Det känns dock som att vi alltid kom tillbaka till de där bra perioderna. Vi lyckades sätta våra chanser för en gångs skull, och vann rättvist.
 
 
Nästa match för damerna spelas onsdag den 27 mars på Öjersjö IP. Matchstart kl 20:15 - ses där!
 
 
Matchen i korthet:

Laget: Thea Larsson, Elin Hedström, Linnea Karlsson, Amanda Carlsson (Tilda Salmeron 77’), Kayla Dellmer (Elin Pernsved 65’), Sofia Jacobsson (Isabelle Wallström 45’), Emma Werner (Lava Marberg 45’), Maria Kalmeus (Filippa Marcelind 80´), Tilde Svenninghed (Vilma Johansson 45’), Smilla Engman (Ellinor Wallgren 65’), Zara Belizel
 
 
Målen:
0-1 Tilde Svenninghed (9’)
0-2 Zara Belizel (39’)
0-3 Emma Werner (41’)
1-3 Miranda Bäckman (63’)
1-4 Zara Belizel (74’)
1-5 Vilma Johansson (82’)

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER