Vinst för damerna i matchen mot Kärra KIF

En regnig eftermiddag i Göteborg förvandlades till solsken strax innan avspark när GAIS tog emot Kärra KIF på Valhalla IP. Kärra gjorde en bra insats under sitt besök, men GAIS vann rättvist med 2-0. Matchfoto: Kewin Bertilsson

2024-05-27 15:00

Hedda Seebass

A-laget Dam

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Det var två lag med stor vilja och mycket energi som möttes under söndagskvällen. Kärra KIF, som låg tvåa i tabellen med en match mer spelad, var ett av de tuffare motstånden GAIS mött denna säsong. Med en stark prestation från grönsvart lyckades de klättra om Kärra och upp på en andraplats i division 5.

Det tog inte mer än en minut för Belizel att skapa en hörna för hemmalaget. GAIS har tidigare visat styrka på fasta situationer, och denna gång var inget undantag. En perfekt slagen hörna från Kalméus mot bakre stolpen möttes av en framrusande Elin Hedström vars namn sjöngs från GAIS-supportrarna efter att hon snyggt nickade in 1-0. Kort därefter fick GAIS ytterligare en hörna. Trots att Kärra denna gång var bättre förberedda på Hedströms närvaro, var hon nära att nå dit med tån och peta in 2-0.

GAIS ägde matchen under första halvlek med ett bestämt och tryggt spel, men Kärra var absolut inte ofarliga. Gästerna flyttade successivt upp laget och försökte skapa anfall, men med Hedström, Salmeron och Karlsson i GAIS försvar utvecklades inga anfall till målchanser. Det hände framförallt mycket på Salmerons sida, som gjorde en väldigt bra match. Hon stod emot flera av gästernas försök, och hanterade situationerna galant.

Andra halvlek präglades av en mer rörig och stressad spelstil från GAIS sida jämfört med den strukturerade och lugna första halvleken. Grönsvart hade fortsatt övertag, men möjligheter uppstod åt båda håll. Hemmalaget vann majoriteten av kamperna på mittfältet, och kunde lägga flera bollar framåt på Belizel och Marberg. Med ett Kärra som stod upp bra i defensiven lyckades GAIS tyvärr inte förvalta sina lägen för att kunna utöka ledningen. Den bästa målchansen för gästerna kom med cirka en kvart kvar av matchen efter en miss i kommunikationen mellan Larsson och Hedström. Kärra kom till ett friläge, men avslutet gick utanför. I övrigt förblev GAIS försvar orubbligt.

De sista tio minuterna blev intensiva med hårda närkamper och domslut som fick högljudda protester från Valhallas läktare. Pernsved fick ett mål bortdömt efter att ha petat in bollen på en hörna, vilket ökade frustrationen hos både hemmalaget och de grönsvarta supportrarna.

Med tre minuter kvar av ordinarie tid gavs Pernsved en ny chans när hon fick med sig en frispark utanför straffområdet. Med sin briljanta högerfot tryckte hon in bollen ovanför Kärras målvakt, vilket fastställde slutresultatet till 2-0. Gästerna stod för ett gediget motstånd under hela matchen, men GAIS visade sin kollektiva styrka och fick återigen med sig tre poäng. Efter slutsignal firades vinsten tillsammans med den välfyllda läktaren.

Nästa match spelas redan nu på torsdag när damerna ställs mot IK Kongahälla på Kongevi IP. Avspark kl 20:15, vi ses där!

Matchen i korthet:

Laget: Thea Larsson, Elin Hedström, Tilda Salmeron, Linnea Karlsson, Kayla Dellmer, Sofia Jacobsson (Ellinor Wallgren 40’), Lisa Eriksson (Elin Pernsved 63’), Maria Kalméus, Filippa Marcelind (Smilla Engman 55’), Lava Marberg (Amanda Carlsson 79’), Zara Belizel