Viktor Duvald Karlsson inför damernas första träningsmatch

Trots kylig försäsong ser damlaget heta ut! Träningarna är i full gång och nu på söndag den 11:e februari är det dags för den första träningsmatchen. Damerna kommer att ta sig an Ösets BK på Blidvädersplan med avspark kl 13:30.

2024-02-07 13:30

Hedda Seebass

A-laget Dam

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Vi har pratat med huvudtränaren Viktor Duvald Karlsson för att få en inblick i hans tankar om laget och säsongen som väntar!

Hej Viktor, berätta vad känslan är i laget just nu!

– Den är fantastisk. Det är det här vi har gått och längtat efter jättelänge. Vi startade med ett lag utan spelare och nu står vi här mindre än ett halvår senare och är laddade för match. Det känns som ett fantastiskt gött gäng. Det ska bli hur kul som helst verkligen!

Ni har bara tränat tillsammans i ett fåtal veckor, vad har största fokus varit?

– Vi vill hitta vårt sätt att spela. Vi spelar i division 5 men vi ska vara en väldigt seriös verksamhet. Medlemmarna ville att vi skulle starta ett eget damlag och då ska vi verkligen göra det på riktigt, och det är det som har varit fokus. Vi ska ha ett tydligt sätt att spela, tydliga roller och alla ska känna sig välkomna - det har varit väldigt mycket sånt. Lagbygget har nästan blivit av sig självt för det är ett sånt fantastiskt gött gäng så det har de skött gott på egen hand.

Vilka är lagets största styrkor?

– Framförallt bredden. Vi hade ju turen att det var många som hörde av sig och vi hade många spelare som var intresserade. Det gjorde att vi kunde plocka ihop ett riktigt bra lag. Inte bara bra spelare utan även väldigt bra människor som kan symbolisera GAIS på ett bra sätt. Vi är ju en av Göteborgs största klubbar, om inte den största, så vi vill ha ett lag som kan representera klubben på ett bra sätt, det är viktigt.

Vad är förväntningarna på första träningsmatchen?

– Nej men det är klart att det kommer vara nervöst. Förhoppningsvis kommer några av våra fantastiska supportrar och kollar och stöttar oss. Vi går inte in med tanken om ett visst resultat att det ska bli si eller så många mål utan vi ska göra en riktigt bra insats och framförallt visa folk hur kul GAIS har på planen och förhoppningsvis också hur resultatet då går vägen. Mår man bra så presterar man bra!

Har ni några mål för säsongen?

– Det är klart att vi vill komma så högt upp som möjligt men det som är viktigt för oss är att tänka långsiktigt. Det handlar inte bara om att vi ska prestera bra i division 5 i år utan GAIS ska ha ett damlag om 10 år, vi ska ha ett om 20 år. Det är en långsiktig satsning, både i hur vi utvecklar spelare och liksom hur vi matchar dem. Så ett långsiktigt tänk är det som vi har, snarare än att bara titta på division 5.

Matchen Ösets BK - GAIS spelas på söndag 11/2 på Blidvädersplan med avspark kl 13:30. Varmt välkommen att stötta GAIS damer på plats!

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER